jetpack dubai

Да летиш като птица из Дубай

Айвс Роси и Винс Рефет летят с реактивни раници над пустинята, палмовия остров и Бурж Халифа.

Може да не сте чували за Айвс Роси, но това не му е първото вдъхновяващо видео. Той е един от малкото горди притежатели на работеща реактивна раница, с помощта на която вече е летял рамо до рамо с бомбардировач В17, обиколил е връх Фуджи, гмуркал се е в Гранд Каньон и е прелитал от статуята на Христос в Рио директно до плажа Копакабана. Онзи ден Роси пусна най-новото си видео (също най-дългото и най-вдъхновяващото досега), в което лети над една от най-интересните и високотехнологични туристически дестинации – Дубай.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Айвс лети с неговата реактивна раница от 2011 година насам, но технологията още е много трудно достъпна за простолюдието. Все пак, представете си всеки да тръгне с раницата между небостъргачите със 120 мили в час. Но много се надяваме скоро и ние да можем да летим по същия начин 🙂

Няма да е зле и технологията да се развие още малко, така че да може да се излита и каца директно от и на земята (в момента трябва да се скача от самолет и да се приземява с парашут). Но научната фантастика от Jupiter Ascending май вече не е толкова далеч! Дали това е транспортът на бъдещето?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата