Подновени и спрени сериали на ABC и CW

Кои от жанровите предложения от изминалия сезон оцеляха и кои не?

resurrectionНачалото на май обикновено е моментът на истината, в който се разбира кои сериали са намерили достатъчно голяма публика, за да оправдаят съществуването си, и кои трябва да бъдат спрени поради слаб интерес. Днес две от водещите телевизии обявиха решенията си за техните продукции – семейната ABC и тийнейджърската CW. Започваме с отдаване на последна почит за прекратените сериали, а именно:

The Messengers – След скромна маркетингова кампания и ниски първоначални очаквания, „Посланиците“ постави рекорд за CW – едва 1,2 милиона зрители са проявили интерес към първи епизод на драмата, което е най-ниския рейтинг за пилотна серия на тази телевизия от над 2 години насам. За втори епизод телевизорите са включили с около 40% по-малко зрители, което е предрешило съдбата на сериала още преди да е свършил първи сезон.

Forever – Въпреки приличните си рейтинги, дори и при повторения на епизодите (което е много рядко), криминалната драма няма да бъде подновена за нов сезон. Добре, че сценаристите усетиха накъде духа вятърът и отговориха на повечето си поставени въпроси, правейки сериала на практика завършен.

Resurrection – През първата си година драмата постигна доста добри резултати сред зрителите, но за втория сезон зрителите рязко намаляха. Повечето сюжетни линии бяха относително завършени в последния епизод, но най-важните въпроси останаха без отговор, а и последната сцена беше клифхенгър.

За щастие, късметлиите, подновени за нови сезони, са доста повече. Честито на:

The 100 – Подновен за трети сезон.

Arrow – Подновен за четвърти сезон.

The Flash – Подновен за втори сезон.

Beauty and the Beast – Подновен за четвърти сезон.

The Originals – Подновен за трети сезон.

Supernatural – Подновен за единайсти сезон!

The Vampire Diaries – Подновен за шести сезон, макар и без Нина Добрев.

iZombie – Подновен за втори сезон.

Galavant – Изненадващо подновен за втори сезон.

Once Upon a Time – Подновен за пети сезон.

Agents of S.H.I.E.L.D – Подновен за трети сезон.

Agent Carter – Подновен за втори сезон.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
13 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

Мене пък си ми харесва Свръхестествено …. вече смучат от пръсти, но все пак бива.

GabrielGray

Не са само американците, масово е. Въпреки че аз също харесвам кръв/стрелби мразя и като цяло екшани/, но това не значи, че не се чудя защо причиняват на хората 11 години Supernatural? XD Някой трябва да сложи край на агонията на сценаристите му най-накрая. XD

Това „Американците“ не са като хората. Дай им кръв и стрелби и не ги търси за друго. Естествено ще спрат Forever, то защо ли се изненадвам. Преди 7 години друг сериал (New Amsterdam) с подобен сюжет едва направи 8 епизода.

Драго

Под Наблюдение е на ръба, според анализаторите в Imdb e „на ръба, ама повече клони към подновяване“. Той свърши повече като с идеята да има още, ама и за край може да мине.

Иван Петков

Под наблюдение и Континуум не са на тези две телевизии. За последния заключителен сезон на Континуум имаше някъде инфо из сайта, а за Под наблюдение предполагам, че ще излезе новина, когато обявят и от самата телевизия какво ще го правят.

Жорко

Заподозрян ( Person Of Interest) ми важно дали го продължават и че ще има заключителен сезон на Continuum с Рейчъл Никълс!

Бръм

The Vampire Diaries – Подновен за шести сезон, макар и без Нина Добрев.
повече на scifi.bg. Подновен за седми сезон, все пак 😉

Нед Недев

Тъй де, Константин…

Нед Недев

Костадин също е спрян.

Миро

Жалко за Форевър…. можеше да се доразвие, но пък сега има място за нови продукции 🙂

Петър Атанасов

Естествено, че и „Светкавицата“ е подновен. Поправено. А за емотиконките – на уърдпреса поредното нововъведение.

Петя Ивайлова

А колкото до Форевър – на мен финалът на сезона не ми хареса – какъв беше смисълът от пистолета – оказа се, че в него няма нищо особено. И Адам ми изглежда глупав след всичко – живял е толкова дълго, не може през цялото време да е преследвал кинжала и да е убивал случайни хора?..

Петя Ивайлова

Радвам се за „Галавант“, „Агент Картър“, „Стоте“…За „Стрелата“ не ми пука толкова – цялата сюжетна линия с Рас Ал Гул (според мен е Рас, не Реш или Рейш – името не е американско, така че ще го чета както се пише) е нещо като сапунена опера. „Светкавицата“ в момента е несравнимо по-интересен – предполагам, че и той е подновен (а ако не е ще бъде). И „Имало едно време“ не ме интересува вече – в момента, в който Румпел изчезне от картинката, ще спра да гледам – следя спойлерите и клюките, така че вероятно ще разбера предварително. 🙂 (п.с. Защо новите емотикони са толкова дребни?)