Penny-Dreadful-Wallpaper-penny-dreadful-37238031-1280-800

Penny Dreadful подновен за трети сезон

Култовият хит на Showtime ще продължи да омайва зрителите и догодина.

penny dreadfulТелевизия Showtime може да се смята за по-малкия брат на HBO, но и по нейната честота вървят качествени продукции. Успехът им не може да се мери с този на „Игра на тронове“ или „Семейство Сопрано“, но сериали като „Декстър“, „Трева“ и „Викторианска готика“ определено имат своите достойнства.

Последният току-що беше подновен за трети сезон, в който ще има 9 серии. Penny Dreadful е единствената свръхестествена драма на телевизията, като умело вкарва и хорър елементи. Със звездния си актьорски състав (Ева Грийн, Тимъти Далтън, Джош Хартнет, Били Пайпър), завладяващата атмосфера и оригиналните хрумвания сериалът продължава да впечатлява зрителите на платения канал.

В момента тече втори сезон, като са излезли 7 от 10-те серии. Основната сюжетна линия тече малко по-мудно и разфокусирано от необходимото, но атмосферата продължава да е брутална, а актьорите – да са страхотни. Не може да се каже, че има осезаемо отстъпление от качеството и нестандартността на първи сезон, което говори, че сценаристите са повече от способни да продължат да произвеждат качествен продукт още дълги години. Или поне още една.

Все още сериалът не се излъчва в България, а в САЩ епизодите излизат всяка неделя. Последният за тази година ще се излъчи зад океана на 5 юли.

По случай новината нека си припомним интрото от първи сезон:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата