3 коментара
Syfy-logo-banner.JPG

Syfy ще екранизира „Хиперион“ от Дан Симънс

Актьорът Брадли Купър ще бъде главен продуцент!

Американската телевизия за фантастика Syfy ще стартира продукция по класическия роман на Дан Симънс – „Хиперион“. Оттам обявиха, че ще направят екип с актьора/продуцент Брадли Купър, носителя на Оскар – продуцента Греъм Кинг, и режисьора Тод Филипс, за да създадат първия филм от масивната тетралогия на Симънс.

За тези от Вас, които не са запознати с конкретния роман, имаме кратко резюме на историята:

Hyperion е модерен научнофантастичен роман, като времето, в което се развива действието, е далечният 28-ми век – времe, в което хората отдавна са напуснали Земята, унищожена от изкуствено създадена Черна дупка. Хората успяват да се спасят чрез масивна система от Телепорти, пренасящи човечеството до далечни краища на вселената. Създадена е така наречената „Хегемония на хората“, чиято основна култура проповядва всеобща зависимост и подпомагане. Заплашени от предстояща инвазия на Прокудените, от Хегемонията изпращат седмина поклонници до далечна планета – Хиперион, на която се намират древни и странни сгради – Гробници на времето, пазени от брутален пътуващ във времето звяр, който е в състояние да промени историята на човечеството.

Hyperion
Корица на първата книга от тетралогията.

В добавка президента на телевизията, Деив Хауи, споделя:

„С това партньорство, с този страхотен екип, воден от Брадли Купър, Греъм Кинг и Тод Филипс, Syfy продължава да представя изумителен списък с продукции с големи амбиции. По тази начин нашата телевизия се старае да поддържа златните стандарти в научната фантастика. Хипeрион е един разказ с микс от интелигентни и провокативни теми, които успешно се вписват във визията ни за развитие на SyFy.

Ако добавим и други пуснати вече в ход продукции като The Magicians, Childhood’s End и The Expanse, този нов проект очертава един наистина амбициозен, сериозен и потенциално хитов списък с нови сериали, които се задават през тази и следващата година. Но телевизията неведнъж е произвеждала и разочарования. Дали Syfy ще се справят с нелеката задача да адаптират модерната класика на Дан Симънс или могат най-много да я прецакат?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата