Остриетата на кардинала отново се събират

Излезе „Алхимикът от сенките“, втора книга от фентъзи поредицата на Пиер Певел и изд. Litus, „Остриетата на кардинала“.

alhimikyt ot senkite cccНа пазара вече е продължението на „Остриетата на кардинала“ от Пиер Певел и новото издателство Litus. Франция отново е под заплаха от Драконовия двор и Остриетата ще трябва пак да я спасяват. Но този път на пътя им стои мистериозният Алхимик на сенките.

Събитията в романа се развиват скоро след тези, описани в първата част. Читателите отново се потапят в атмосферата на Франция през първата половина на XVII в. Начело на страната стои крал Луи XIII, но реално управлява талантливият и мъдър кардинал Ришельо.

Красива и опасна италианска шпионка разполага с безценна информация за готвен срещу краля заговор. Тя е готова да разкрие своите сведения, като в замяна иска закрилата на кардинала. Информацията на италианката е от жизненоважно значение за бъдещето на страната.

Следите отново водят към Испания с нейния Драконов двор и тайнственото магическо братство, наречено Черния нокът. Заговорниците са ръководени от зловеща, опасна и могъща мистериозна личност, наречена „Алхимика“. Френският кардинал осъзнава, че за пореден път се е изправил срещу могъщ и страшен противник и че трябва да разкрие врага и да го унищожи, за да може да защити държавата и краля.

Ришельо прибягва до помощта на своите най-доверени хора, водени от капитан Фраг, наречени неслучайно „Остриетата на кардинала“. Отличните воини са готови да рискуват живота си за кардинала и да се изправят срещу неуловимия смъртоносен противник. Веднъж те вече са спасили Франция и са готови да го направят пак.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |