ppz

Снимки от „Гордост и предразсъдъци и зомбита“

Да забъркаме манджата с грозде

Преди време ви разказахме за готвения по романа на Сет Греъм-Смит (авторът на „Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири“) филм „Гордост и предразсъдъци и зомбита“. Колкото и абсурден да изглежда, той събра доста сериозен актьорски състав – Лили Джеймс („Пепеляшка“), Сам Райли („Господарка на злото“), Чарлз Данс, Лена Хеди („Игра на тронове“), Мат Смит („Доктор кой“) и др. Не са най-високопрофилните актьори, но определено са доказали се. И ще трябва да се изправят срещу зомбитата, нахлули в света на Джейн Остин, авторката на „Гордост и предразсъдъци“.

В Pride and Prejudice and Zombies Елизабет Бенет е влюбена в сприхавия г-н Дарси. Светът, в който живеят, не е постапокалиптичен, но не е и особено нормален. Ето защо Елизабет и сестрите й са обучени от малки да се бият, да чистят мускети и да точат ножове, вместо да бродират и да правят реверанси. Но няма и друг начин, щом селата около замъка им са бъкани със зомбита.

Режисьорът Бър Стиърс уверява, че целта на филма не е да пародира. „Идеята е да направим „Гордост и предразсъдъци“ в този алтернативен свят и всички да играят сериозно. Голямото намигване на филма е, че няма голямо намигване“. Трудно ни е да го повярваме предвид пуснатите официални снимки към филма, но ще се постараем:

Pride-and-Prejudice-and-Zombies-headerPride-and-Prejudice-and-Zombies-official-still-1Pride-and-Prejudice-and-Zombies-official-still-2Pride-and-Prejudice-and-Zombies-official-still-4

Както снимковият материал доказва, зомби епидемията не е причина да зарежем важни неща като модата и романсите. Препасването на оръжия на лесно достъпни места е също толкова важно, колкото стягането на корсетите и ресането на косата. Вероятно любовта между Елизабет и г-н Дарси ще е център на сюжета, както и романса между Джейн Бенет и богатия г-н Бингли, но и зомбитата ще направят един-два обрата спрямо романа.

Няма какво да се заблуждаваме, филмът едва ли ще е по-хубав от не особено хубавия „Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири“, но все пак идеята е интересна.

Pride and Prejudice and Zombies излиза на 5 февруари 2016.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата