mm game

20 минути геймплей на Mad Max

Потопете се отново в пост-апокалиптичния свят на Джордж Милър, този път през компютъра или конзолата.

Mad Max: Fury Road покори сърцата ни тази година на кино, а сега предстои да го направи и на игра. Благодарение на конвенцията Gamescom в Кьолн имаме 20-минутно клипче с геймплей от играта, която изглежда огромна и доста разнообразна откъм отворен свят, шантави персонажи, начини да убива и начини да забавлява.

Както вече знаем от трейлъра, играчът се превъплъщава в Лудия Макс, който отново битува из Пустошта. Играта уж е разработвана независимо от филма и е щяла да излезе и без него, но все пак разработчиците са се възползвали от случая и са взели доста елементи от „Пътят на яростта“, за да направят своя продукт още по-добър. Е, личи си, че доста са се повлияли, дори са вкарали елемента от комикса-предистория на Джордж Милър, но това вероятно е за добро!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Този геймплей изглежда доста добре – светът явно наистина е много богат и интересен, а различните възможности за развитие ще дадат много причини играта да се преиграва по няколко пъти. Пустошта изглежда също толкова луда и детайлна, колкото и във филма, но за съжаление няма как развитието на героите да се предаде по същия начин – с повече погледи и движения, отколкото диалог. Именно заради това се налага героите да говорят повече, отколкото им приляга и като резултат се получават някои леко пресилени реплики, но това е грях, който можем да простим. Друг проблем евентуално може да бъде твърде голямата сила на Макс, който с лекота побеждава в схватки с по 5+ врагове, но това поне ще помогне на играчите да не умират по 100 пъти преди да превъртят играта.

Общо взето, трейлърчето казва достатъчно и ни убеждава, че играта ще си струва поне да се пробва. Тя излиза на 4 септември за Linux, Windows, Xbox One и PS4.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата