Humans – подновен за втори сезон

AMC и Channel 4 ще продължат партньорството си по проекта.

humans ccАнглоезичната адаптация на шведския сериал „Истински хора“ е постигнала огромен успех във Великобритания (и приличен в САЩ) – премиерата на Humans е събрала най-високия рейтинг за Channel 4 от 20 години насам, след което е останал доста висок. Ето защо, малко преди излъчването на последния епизод за настоящия сезон, от телевизията обявиха, че ще подновят сериала за още една година.

„Хора“ изследва какво означава да бъдеш човек в свят, в който изкуственият интелект бързо напредва. Хората имат свои синтетични помощници, които развиват разум, съвест и съзнание. Сериалът използва страха от неизвестното и познатата тема за изкуствения интелект по начин, който се харесва на почти всички критици, а явно и на много от зрителите, макар че в САЩ не достига хитов статус. Въпреки това и там рейтингът е стабилен, което гарантира продължаващия приток и на американски пари.

Джоел Стилърман, президент на отдел Собствена продукция в AMC, казва следното по случая: „Като един от най-добре представящите се нови сериали по кабелна телевизия на годината, „Хора“ беше приет от фенове и критици из Америка и Великобритания. Очакваме с нетърпение да продължим тази завладяваща история и да задълбочим изследването в паралелния синтетичен свят, който се усеща толкова опасно близък до нашия.

Поздравления за успеха на адаптацията и ще чакаме новите серии за догодина!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Хубав сериал, радвам се, че ще има втори сезон. Поне за сега изглежда, че режисьорът има ясен план (за разлика от този на оригинала). Само за Уилям Хърт ме е яд, надявах се ролята му да е по значима (все още има шанс, де)…