trine-3

Излезе Trine 3: The Artifact of Power

Приказно приключение с трима герои.

Ако обичате да играете игри, чиито сюжети са ситуирани в красиви фентъзи земи и които провокират поне малко мисъл, то вероятно ще се заинтересувате от Trine 3: The Artifacts of Power, която излезе в края на миналата седмица. Първите две части от поредицата са спечелили редица награди, а графиката на тази изглежда превъзходно, така че заглавието заслужава да му се обърне внимание.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играта е екшън/пъзел платформър, в който целта не е особено засукана – просто да минете нивата. Сюжетът се фокусира върху трима вече познати на феновете на поредицата герои – Амадеус Магьосника, Понтиус Рицаря и Зоя Крадеца. Те са стигнали до извода, че да се оставят да бъдат ръководени от мощни магически предмети не е най-добрия начин да прекарат живота си и са решили да ги върнат при артефакта, наречен Trine. Така обаче те се набъркват в сили, които не разбират – времето се напуква и коравосърдечен древен магьосник бяга от затвора си. Само с един счупен артефакт на разположение, тримата герои трябва да поправят нанесената от тях щета… или пък щетата, която тепърва ще нанесат.

Ревютата засега са преобладаващо положителни, макар и малобройни (като недоволството идва от факта, че играта е твърде кратка, както и че трудно се свиква с камерата). Критиците отчитат прекрасните графики и забавната история като най-големите плюсове.

Разработчици са финландците Frozenbyte, които се смятат за независимо студио, макар че са успели да съберат над 5 милиона евро за направата на Trine 3. Играта е достъпна през Steam и е за Windows.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата