what-are-you-most-excited-for-about-doctor-who-season-9-424209

Нов трейлър за Doctor Who – сезон 9

Мрачно фентъзи и „отново същото – Доктора и Клара в ТАРДИС“.

Малко повече от месец остава до премиерата на новия сезон на Doctor Who. В деветата си година (или 52-рата, зависи как броите) сериалът ще продължи да изследва нови територии с нови приключения и нови извънземни, които да ви накарат да се скриете зад дивана. И, разбира се, още от същото, което прави сериала толкова успешен – забавление, емоция и триумф на доброто над злото. Към старите елементи, които ще се завърнат, са, разбира се, Доктора и Клара, както и Господарката в лицето на Мишел Гомез. Завръщат се и някои познати вражески раси на Земята, както и самата планета Галифрей!

Бутон за зареждане на YouTube видео

В този трейлър видяхме и кадри с Мейзи Уилямс от „Игра на тронове“, но доста по-различни от тези в първия трейлър. Засега изглежда, че тя ще бъде нова героиня, необвързана с митологията на сериала, но тепърва ще играе важна роля в живота на Доктора.

Клара пък явно е преживяла загубата на любимия си в миналия сезон и се впуска през глава в новите приключения с ТАРДИС. Виждаме я в различни облекла, включително и с базука! Интересно какво ще взривява.

Любопитни са и елементите на мрачно фентъзи, които може би ще са от някой от двойните епизоди, щом върху тях се набляга толкова много. Виждаме дракон, подобие на магьосник, фантастична версия на рицар и още няколко кадъра, които напомнят по-скоро на „Мерлин“, отколкото на „Доктор кой“.

Изглежда също, че в контраст с изобилието от самостоятелни епизоди през последните две години, този път ще преобладават двойните такива – в 12-те епизода ще се развият само 8 истории, тоест 4 от тях ще са в две части. Стивън Мофат обаче е заявил, че повечето от тях няма да са директно свързани с клифхенгъри, а само относително.

Естествено, въпреки че миналата година имаше някои разочароващи серии, очакваме всичко това да е за добро и да внесе нова свежест в сериала.

Отбележете си 19 септември в календара, защото именно тогава започват новия сезон. На 15 септември пък ще излезе специален епизод, който да служи като увод на 9.1 „Чиракът на магьосника“, без да е задължителен за гледане. Той ще бъде ексклузивен за американските кина, в които ще се прожектират финалните епизоди на осми сезон в 3D-вариант и вероятно ще стане достъпен онлайн доста дълго след премиерата си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата