Lawbreakers-Logo

Създателят на Gears of War ще прави нова игра

Lawbreakers е с интересна концепция, която не зачита гравитацията.

Клиф Блежински е легенда за геймърите. Той е направил първата си игра когато е бил само на 17. Тя е била достатъчна, за да впечатли собственика на Epic Games и да го покани в екипа си. Оттам следва история – Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament и, разбира се, Gears of War са само част от хитовете на твореца.

През последните няколко месеца не се чуваше нищо за него, но тази седмица той отново завладя списанията за игри. Пуснат е трейлър на следващия му проект, Lawbreakers. Играта има интересна концепция и изглежда като достойно продължение за кариерата на Блежински. Вижте повече:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Lawbreakers се развива на Земята след като Разтърсването е разделило Луната на две половини, разрушило е голяма част от планетата и е променило законите на гравитацията. Човечеството обаче се е справило с предизвикателството и се е адаптирало към новите физични реалности, построявайки си нещо като утопично футуристично общество. В нашето устройство обаче скромността и мирният живот не са заложени и скоро се появяват незаконни групировки, които използват манипулирането на гравитацията и други модерни технологии като оръжие.

Играта е FPS, в който играчът е част от екип, и се развива сред глобална война между престъпници и пазители на реда. Ще има битки между два отбора от по 5 човека, като играчите ще си избират към коя страна искат да се присъединят. Lawbreakers ще е безплатна, което със сигурност означава, че ще разчита на микротранзакции за печалба.

По-интересният аспект на играта обаче ще бъде не нарушаването на човешките закони, а на физичните – със сигурност шантавата гравитация ще играе важна роля в геймплея. Играчите ще могат да се движат вертикално, а траекториите на куршумите няма да са такива, каквито сме свикнали да виждаме. Може идеята да не звучи много реалистично, но сигурно ще изглежда добре на игра.

До края на седмицата ще очакваме и геймплей трейлър, който ще ни разкрие повече за играта. Очакваме премиерата някъде през 2016 г. за PC.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата