Забавни Франкенщайн и Игор

Джеймс МакАвой и Даниел Радклиф ще интерпретират емблематичните герои на Мери Шели по нов начин.

Франкенщайн и неговото чудовище далеч не са сред най-подценяваните персонажи в киното и телевизията, дори напротив. Съвсем наскоро имахме тъп филм за съвременен Франкенщайн, друга версия на героя е сред главните действащи лица във „Викторианска готика“, а трети вариант се появява епизодично в „Имало едно време“. Съвсем скоро ще имаме достатъчно материал за класация „Топ 10 на най-добрите Франкенщайновци“. Това обаче не означава, че няма място за още интерпретации!

Една такава ни очаква с главни действащи лица Джеймс МакАвой и Даниел Радклиф, тя даже се подготвя от доста време. Вижте трейлъра към нея:

„Виктор Франкенщайн“ (или Франкенстайн, ако ще запазваме шегичката от трейлъра) изглежда като стиймпънк фантастика с елементи на комедия и хорър. Небезизвестният доктор се държи като Шерлок Холмс (който също не страда от липса на интерпретации, почти всички от които са арогантни и остроумни), а прислужникът му Игор ще бъде пълнокръвен герой. Макар да не сме сигурни кой поред е този филм, посветен на Франкенщайн, той изглежда интересен и заслужаващ гледането си. Само се надяваме сценарият да не е тъп, а и да свикнем, че бившият Хари Потър тук ще прилича на женичка с прическата си.

Ето и официалното резюме на сюжета: „Джеймс МакАвой и Даниел Радклиф участват в динамична и вълнуваща интерпретация на една легендарна история. Радикалният учен Виктор Франкенщайн и също толкова брилянтното му протеже Игор Щраусман споделят благородна визия за подпомагане на човечеството чрез революционното им проучване на смъртта. Но експериментите на Виктор стигат твърде далеч и неговата мания има ужасяващи последствия. Само Игор може да върне приятеля си от ръба на лудостта и да го спаси от чудовищното му творение“.

Филмът излиза на 11 декември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |