5th-wave-movie-banner-910x400

Трейлър за „Петата вълна“

Клои Грейс Мориц е сред последните оцелели на Земята.

Холивуд просто не се отказва да филмира пост-апокалиптични тийнейджърски романи. Следващият кандидат за слава е „Петата вълна“ на Рик Янси, която излезе у нас под егидата на „Егмонт България“ през 2013 г. Нашият рецензент не я намери за особено запленяваща (прочетете ревюто тук), но може пък филмът да бъде по-добър? Нека видим трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Е, главната актриса (Клои Грейс Мориц) изглежда адекватно глуповата, така че поне в този аспект адаптацията ще е вярна на оригинала – Каси, ама не от Касиди или Касандра, а от Касиопея. Имаме доста сцени с природни катастрофи (предизвикани от извънземните), които изглеждат добре, но иначе трейлърът не се отличава с нищо кой знае какво от предшествениците си в жанра. Сони явно също няма особено доверие в потенциала на филма да се превърне в хит, тъй като премиерата е насрочена за януари – месец, в който се забутват по-тъпите заглавия.

Иначе, на хартия, филмът притежава всички необходими елементи за успех. Извънземна инвазия? Има. Природни бедствия? Има. Разрушаване на големи градове? Има. Смъртоносен вирус? Има. Несигурност кой е човек и кой – враг? Има. Дали пък „Петата вълна“ няма да опровергае всички неверници, които в момента предричат провал? За целта Сони ще трябва да се постарае повече с втория трейлър, а сценаристката, Сузана Грант („Ерин Брокович“), трябва да е свършила работата си перфектно, че ако може и да е добавила нещо от себе си.

Очакваме The Fifth Wave на 15 януари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата