4 коментара
UNDER THE DOME

Ура! Killjoys и Dark Matter – подновени, Under the Dome – спрян

Три добри новини за жанра!

281534-6Днес научната фантастика получи три повода за радост! Двата нови космически сериала, Killjoys и Dark Matter са подновени и догодина ще имат също толкова епизоди, колкото и през 2015 – „Килджои“ – 10, а „Тъмна материя“ – 13. Същевременно, Under the Dome най-накрая беше спрян, с което мъката на сценаристите и зрителите се свършва.

По принцип не се радвам когато някой сериал бъде спрян, особено ако е преждевременно, защото колкото и да не ми харесва, винаги има хора, на които ще им липсва. „Под купола“ обаче не просто пропиля интересното си начало, не просто се превърна в бъркотия от сюжетни дупки и клишета, той деградира в тотална обида за жанра и интелигентността на зрителите (които са намалели с над 60% през годините). Започнал лъжливо като минисериал и продължен в още два безобразни сезона, Under the Dome най-накрая видя брадвата. В последния епизод се очаква куполът да бъде вдигнат и на доста въпроси да бъде отговорено, така че стискаме палци той да бъде задоволителен финал. Но моментът със спирането идва доста късно, така че нищо чудно и да остане някой клифхенгър, който никога няма да бъде завършен.

От друга страна, Killjoys (вижте ревюто тук) и Dark Matter (ревюто предстои съвсем скоро) може да са по-нискобюджетни и да не са хитови, но със сигурност имат потенциал и заслужават още серии. „Тъмна материя“ е имал средно 1,8 милиона зрители на епизод, а „Килджои“ – 1,5. В интернет вече започнаха споровете кой от двата е по-добър (макар че темата в нашия форум си стои празна), като консенсусът е, че който и да е предпочитан от отделните групи, бие другия със съвсем малко. Това означава, че дори да не са идеални и зарибяващи от раз, и двата си заслужават гледането.

Така днес жанрът се отърва от малко плява и спечели повече сигурност за завръщането на космическата опера на малкия екран.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата