prikazni pesni tt

Вижте приказните песни на Джордж Р. Р. Мартин

Антология с разкази от автора на „Песен за огън и лед“ излиза на 14.09.

Джордж Р. Р. Мартин може и да не се е разбързал с последните две книги от „Песен за огън и лед“ (макар че по свой си начин обещава все някога да ги завърши), но неговите издатели по целия свят вече му обръщат много повече внимание и превеждат ли превеждат негови по-стари творби, несвързани с хитовата поредица. Идва ред на антологията „Приказни песни“, която изд. „Бард“ пускат утре на пазара.

prikazni pesni ccМного преди феноменалния успeх на „Игра на тронове“ списание „Тайм“ обяви Джордж Р. Р. Мартин за „американския Толкин“ и „Приказни песни“ показва защо авторът си е спечелил славата на един от най-добрите разказвачи на нашето време.

„Приказни песни“ е антология, която предлага и по-ранни, и по-късни произведения на Мартин, включително разкази и повести, печелили награди като „Хюго“, „Небюла“ и „Брам Стокър“, допълнени от увлекателни коментари на прочутия писател. Тя проследява пътя, който Мартин изминава от начинаещ автор на комикси до върховете в класациите на бестселърите. И показва, че независимо дали пише за върколаци и магьосници, за супергерои или космически приключения, Мартин демонстрира еднакво богат и многообразен талант.

„Приказни песни“е безценна хроника на един писател на върха на творческата му мощ, както и незабравимо четиво за неговите фенове – стари и нови.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата