1 коментар
Drugi pesni ttt

Да чуем и другите песни!

На пазара вече е романът „Други песни“ от Яцек Дукай, изд. „Колибри“.

Drugi pesni cccИздателство „Колибри“ за пореден път изненада приятно с подбора си за фантастичната библиотека „Галактики“ (не че сме чели романа, но по анотация определено ни изглежда интересен). Новото попълнение в нея е експерименталният роман „Други песни“ на полския фантаст Яцек Дукай, спечелил най-престижната полска награда за научна фантастика, „Зайдел“. Дукай е сочен за наследник на Станислав Лем, превеждан е на няколко езика, а критиците го сравняват с Нийл Стивънсън, Питър Уотс и Дан Симънс.

Йероним Бербелек беше велик стратег. Но по време на войната с извънземните пришълци, причинили тежки деформации на природата и хората, попадна под Формата на неприятеля, която едва не го лиши от самоличност и воля за живот.

Може би след срещата с порасналите си деца, които отдавна не е виждал, той ще се възроди и ще спечели решителната битка… а по пътя към нея ще преживее невероятни приключения в Африка – там, където по волята на чуждо съзнание се раждат отвратителни твари и неземна красота, а под небето звучат други песни.

Очаква ви смайващ калейдоскоп от фантастични герои – философи, владетели, пътешественици, воини, красиви и смели жени… в един алтернативен свят на Земята и заселената Луна, който се подчинява на философията на Аристотел и учението му за четирите основни стихии.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата