abcf syfy

ОБНОВЕНА: ТРИ нови хорър сериала

Dead of Summer и Channel Zero ще плашат телевизионните зрители. Fox пък ще прави Haunted.

Напоследък ужасите станаха доста популярен жанр за телевизията. Отчасти това се дължи на успешни сериали като „Зловеща семейна история“ и „Мотел Бейтс“, които разшириха пазарната ниша, отчасти – на все по-пищните хелоуински празненства по целия свят. Ето защо още две телевизии са решили да се впуснат в жанра и да произведат свои собствени хорър творби в сериен формат.

candle_cove_by_necrocc-d5h8yvzТочно по примера на American Horror Story ще работи телевизията Syfy. Кабеларката за фантастика е поръчала сериал-антология на име Channel Zero. Сценаристи ще бъдат Ник Антоска („Ханибал“, „Тийн вълк“) и Макс Ландис („Хроники“, „Ултра напушен агент“). Заявени са 12 епизода, като 6 ще се излъчат есента на 2016 и още 6 – есента на 2017. Те ще подсилят хелоуинската програма на телевизията, която прави всеки октомври тематичен.

Първият секстет ще бъде с подзаглавие Candle Cove. За основа на сюжета ще се използва разказ от Крис Страуб, който е популярен писател на свободно достъпни творби в интернет. Историята ще се фокусира върху обсесиите на един мъж върху детска програма от 80-те. Той подозира, че шоуто е изиграло централна роля в серия ужасяващи и смъртоносни събития от детството му. За епизодите през 2017 година все още не се знае нищо, но със сигурност Syfy залага силно на първия си хелоуински сериал.

На влака с хорърите се качва и, неочаквано, ABC Family. Телевизията, известна повече със сериали тип сапунени опери, тази година вече изненада със Stitchers, а сега тотално се обръща против профила си и тръгва да прави сериал на ужасите. Последното е част от новата стратегия на канала да бъде свободен и да не се ограничава по жанрове.

Проектът там е на Адам Хоровиц, Едуард Китсис и Иън Голдбърг от „Имало едно време“. Името е Dead of Summer, а сюжетът се развива в летен лагер, където се случват лоши работи. През 80-те години на ХХ век в привидно идеалния къмпинг младежите изпитват първите си любови, първите целувки… и първите убийства. Това, което трябва да е лято, изпълнено със забавления, скоро се превръща в травмиращо преживяване за всички замесени. Обещано е да има свръхестествени елементи и смело смесване на жанрове.

Не знаем дали някой от двата сериала ви звучи като интересен или задължителен за пробване, но ако сте фен на хоръра, то би трябвало новината да ви зарадва.

ПС: Днес и от американската телевизия FOX решиха да се хванат на хорото. Тяхното предложение, Haunted, ще прилича на „Досиетата Х“. Ще има обитавана от духове къща и двама главни герои – мъж, вярващ в съществуването на свръхестественото, и скептично настроена жена. Да ви звучи познато? Разликата ще е в това, че те ще са не агенти на ФБР, а военна и бившето и гадже, сега е демонолог, както и че населената с демони къща ще присъства във всяка серия на първи сезон, а няма да е нов случай за само един епизод. Сюжетът ще се базира върху „Демонът на Брансвил Роуд“ от Боб Крамнър, но ще е далеч от вярна на оригинала интерпретация.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата