5 коментара
Egypt-Gods-BC

Египетските богове полудяват в Gods of Egypt

Алекс Прояс подготвя филм за епичен сблъсък в Древен Египет.

Алекс Прояс не е от най-продуктивните режисьори, но пък творбите му определено се помнят и открояват. Той ни даде „Гарванът“ през 1994, а след това „Град на мрака“ (с едно от най-страшните дечица от света на фантастиката) и „Аз, роботът“.

Следващият му филм на пръв поглед изглежда доста по-несериозен и неизискващ мозък за възприемане. Gods of Egypt пусна първия си трейлър, в който загатва за фентъзи приключения от типа на „Сблъсъкът на титаните“, „Изход: Богове и царе“ и др. В главните роли са Джерард Бътлър (300 – на който този и без друго прилича малко или много), Николай Костер-Валдау („Игра на тронове“), Руфъс Сюъл („Град на мрака“, „Мъжът във Високия замък“), Чадуик Боусман, Джофри Ръш, Брентън Туейтс, Аби Лий, Кортни Ийтън и Елоди Йънг.

https://www.youtube.com/watch?v=SoFRTpLILyg

Е, въпреки присъствието на боговете, едва ли ще спечели награда за философски трактат на годината, но кой знае – Прояс е доказал, че може да му се има доверие, така че трябва да му дадем шанс. Може и филмът да не се окаже толкова безсъдържателен, колкото изглежда на пръв поглед. А и при всички положения, компютърната анимация е на прилично ниво и зрелищата ще си струват.

Ето резюмето на сюжета:

Магия, чудовища, богове и лудост управляват дворците и пирамидите из Нилската долина в това екшън-приключение, вдъхновено от митологията на Египет. Оцеляването на човечеството виси на косъм и един неочакван герой ще трябва да поеме на вълнуващо приключение, за да спаси както света, така и истинската си любов. Сет, безпощадният бог на мрака, е узурпирал трона на Египет, хвърляйки някога мирната и просперираща империя в хаос и конфликти. С помощта на само шепа героични бунтовници срещу тиранията на Сет, Бек, смел и опърничав смъртен, си набавя помощта на бог Хор. Двамата формират необичаен съюз срещу Сет, а докато битката им със злодея през границите на живота и небесата, Бек и Хор трябва да издържат изпитания за кураж и саможертва ако се надяват да надделеят в зрелищната финална битка.

„Богове на Египет“ излиза на 26 февруари в САЩ, а за България още няма информация за премиера.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата