4 коментара
star trek new

Ще има нов „Стар Трек“ сериал през 2017 година!

Най-накрая култовата поредица ще се завърне официално по телевизията с ново разклонение!

star trek fan posterЧестито, фенове на „Стар Трек“! След успешното възраждане на франчайза в киното, след разбитите на пух и прах рекорди отш новия епизод „Междузвездни войни“ и след десетките фен-проекти, посветени на Star Trek и събрали стотици хиляди долари дарения за осъществяването си, на телевизия CBS (която държи правата) най-после й увря акълът, че във вселената на Кърк, Спок и Пикар все още има потенциал и публиката иска още! Схватливички са, нали?

Планът е сериалът да тръгне януари месец 2017 г. Нищо не е обявено за него, освен че ще представи нови герои, нови светове и нови цивилизации, докато междувременно повдига важни и драматични теми за размисъл от нашето съвремие. Накратко, явно още нищо конкретно не са обособили, просто искат да върнат духа на сериала и разклоненията му, правени досега.

Изпълнителен продуцент ще е Алекс Курцман, който беше един от сценаристите и продуцентите на двата най-нови „Стар Трек“ филма. Той вече успешно работи с телевизията по Hawai-O-Five, а е и зад новите сериали Scorpion и Limitless. И по трите обаче работи с вечния си партньор Роберто Орси, докато за новото разклонение на Star Trek отговорността ще си бъде изцяло негова.

Любопитното е, че CBS е поръчала направо цял сезон, но планира да излъчи само пилотния епизод в ефира си. Останалите серии ще бъдат качени в сайта им CBS All Access, където американците могат да си купят абонамент и да гледат онлайн предаванията на телевизията. Това е първият сериал, който се продуцира специално за интернет платформата и ще бъде достъпен там ексклузивно, тоест не се планира тв-излъчване в САЩ. Връщаме си думите за схватливостта на CBS. Въпреки това, те все пак планират и световно разпространение, като в други държави сериалът ще си мине по телевизиите по нормален начин.

Надяваме се замисляното разклонение да е качествено и да се намери кой да го гледа, въпреки че е много вероятно пиратите да пробият защитите и да качат всички епизоди по торентите много преди болшинството да си плати абонамент за CBS All Access или някоя чуждестранна телевизия да се сети да купи правата.

Впрочем, 2016 г. е и 50-тата годишнина на „Стар Трек“. Първият епизод от оригиналните серии е излъчен на 8 септември 1966 г. по идея на Джийн Родънбери и с Уилям Шатнър и Ленард Нимой в главните роли. Половин век по-късно франчайзът все още е силен и има огромно количество фенове.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата