Star Wars 7 продължава да чупи рекорди

Приходите в световен мащаб вече са 1,5 милиарда долара!

Още от първия си ден по кината, „Междузвездни войни: Епизод VІІ – Силата се пробужда“ започна да чупи рекорди и да пише името си в историята на киното със златни букви. Възползвайки се от натрупаното през последните 10 години желание за нов епизод у феновете и липсата на сериозна конкуренция по Коледа и Нова година (донякъде заради мъдрото отлагане на Уоркрафт първо с няколко месеца, а после с половин година), филмът предизвика безпрецедентен интерес и бързо задмина предишните рекордьори в почти всички таблици за постижения.

Забележителното при Star Wars: The Force Awakens е, че събира страшно много пари за малък период от време. Той вече е филмът, който най-бързо е изкарал половин, един и 1,5 милиарда долара в бокс-офиса. За третия си уикенд „Силата се пробужда“ е изкарал 88.3 милиона само в САЩ, което също е рекорд. С тези приходи в световен мащаб за малко над 2 седмици правят почти сигурна прогнозата, че ще задмине и общите приходи на „Аватар“. Последният е изкарал 700 милиона на родна почва за цели 72 дни, докато на „Междузвездни войни“ му трябваха само 16.

forceawakens4-xlarge

В момента над Star Wars 7 са „Бързи и яростни 7“, „Отмъстителите“, „Джурасик свят“, „Титаник“ и „Аватар“. Първите три са с приходи между 1,5 и 1,6 милиарда, така че 100% ще бъдат задминати като пътни знаци още тази седмица. Последните два са с по над 2 милиарда, като „Аватар“ има 2,7. Най-вероятно и този рекорд ще падне, защото „Междузвездни войни“ има да се върти още дълго време в кината в САЩ и Европа, а и все още не е направил премиерата си в Китай (9 януари)! Анализаторите очакват страната с най-голямо население да допринесе доста сериозно към общите печалби на Дисни. Липсата на сериозни конкуренти през януари също ще помогнат на далечната галактика да се бетонира като най-успешната.

Критиците също харесват филма и много от тях го сочат като един от най-добрите за годината (скоро ще разберем дали и в нашата класация ще е така), въпреки повторените елементи от Епизод ІV и недотам впечатляващия злодей. Каквито и грехове да има филма пред търсещите оригиналност критици, публиката очевидно го обожава и ще продължава да го прави още дълго време!

В края на тази година ще чакаме Rogue One: A Star Wars Story на 16 декември, догодина – „Епизод VІІІ“ на 26 май, филма за младия Хан Соло на 25 май 2018, епизод ІХ ще дойде през 2019 и още едно разклонение ще ни чака през 2020. Ако и следващите филми са поне наполовина толкова успешни, колкото „Силата се пробужда“, можем да бъдем сигурни, че сагата ще продължи и в третото десетилетие на века.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

SargoS

Филма за мен е изключителен. Не е най- доброто, което може да бъде (определено сценария не е от най- задълбочените или най- интересните), но носи духа и усещането на Star Wars от оригиналната трилогия. Нека не забравяме, че е само началото на трилогия и при всички положения историята ще става все по- добра. Новите герои са достатъчно интересни и симпатични, така че да ти пука за тях, а в същото време тук са и старите любимци ( някои с не особено много екранно време, меко казано) Начина по- който е направен филма ( ефекти, костюми, кукли и т.н.) е с класи над 1,2 и3та серия и за мен беше истинско удоволствие да го гледам. А да сравняваш този филм с Непобедимите??????? Не ме втрещявай моля те 🙂 И кои неща по- точно са нелогични? Или просто обичаме да плюем по принцип?

Гери Г

Мхм 😀 и аз така, филмът на мен ми напомня Непобедимите като стил 😀 да отидеш да се посмееш, пък толкова нелогични неща имаше там, а критиците че го благославят, нямам идея защо?!
Инак Оскар Айзък е наистина симпатяга.

Петя Ивайлова

Филмът не е кой знае какво, но знам, че покрай него станах фен на Оскар Айзък 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=RS9LPPOIEZM