poslednata igra kliuch nebe

Къде е ключът небе?

Излезе „Последната игра: Ключ небе“, продължението на „Поканата“ от Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън, изд. „Егмонт България“.

poslednata igra kliuch nebe cccДействието в поредицата книги „Последната игра“ се развива в свят, в който съществуват 12 древни родословия. Всеки от тях излъчва по един Играч, който от най-ранна възраст е трениран да оцелее в апокалиптично събитие, което предстои да се случи. На 20-годишна възраст всеки от тях е свободен да продължи живота си нормално. Избран е нов Играч и колелото се завърта. До този момент на никого не се е налагало да играе – до събитията, описани в „Поканата“. След това 12 млади Играча се впускат в търсене по целия свят на 3 древни Ключа.

В „Ключ небе“, вълнуващото продължение на „Поканата“, Ключ Земя е намерен. Остават два ключа и деветима Играчи. Kлючовете трябва да бъдат открити и само един Играч може да спечели. Ключ Небе – където и да е, каквото и да е – е следващ. И всички деветима играчи няма да се спрат пред нищо, за да го получат.

Българските читатели отново са поканени да се впуснат в разплитане на мрежа от улики и събиране на парчета от пъзел, които ще ги отведат до местонахождението на ключа в реалния живот. Преди да започнат, те трябва да се регистрират на интернет адрес, който ще открият сред страниците на романа. Този или тези, които успешно разрешат загадките от него, разпределени в два етапа, могат да спечелят награди в размер от 5 до 100 хиляди щатски долара. Първите дванадесет читатели, които решат загадките в първия етап на търсенето, ще спечелят по 5000 щатски долара. А за първите дванадесет, които разкодират пъзелите едновременно от първия и втори етап, отново са предвидени награди. Първият от тях ще получи 100 хиляди щатски долара, вторият – 10 хиляди долара, а останалите десет ще получат по 8 хиляди долара. Всеки има шанс да спечели, ако спази условията на играта, които са описани тук.

В помощ при търсенето е създаден сайт, който съдържа най-разнообразни улики за разплитането на пъзелите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата