Novi Vylshebni Prikazki tt

Нови вълшебни приказки от грандмайстор Нарви

Излезе богато илюстрираният сборник „Нови вълшебни приказки“ на Любомир Николов – Нарви, изд. „Софтпрес“.

Novi Vylshebni Prikazki ccПреводачът на Джон Р. Р. Толкин и авторът на „Наследникът“, Любомир Николов – Нарви пусна нова книга на пазара. Това е сборникът „Нови вълшебни приказки“ с негови авторски произведения, придружени с цветни илюстрации.

Приказките от детството са вълшебните светлинки в съзнанието ни, по които се ориентираме цял живот. Когато са разказани с любов, те озаряват въображението ни и го превръщат в най-великия художник.

Най-новото попълнение в колекцията „Приказна съкровищница“ на издателство „Софтпрес“ е книгата „Нови вълшебни приказки“ от Любомир Николов – Нарви. Култовият преводач на Толкин, Халед Хосейни и Джулиан Барнс е знаменит разказвач, многократно награждаван за приноса си към научната фантастика, а сред отличията му са престижните „Еврокон“, „Гравитон“, както и „Роман на десетилетието“ за „Десетият праведник“.  Под псевдонима Колин Уолъмбъри има написани повече от 30 книги-игри, а в чекмеджетата на паметта му дремят недовършени десетки истории.

От известно време пиша приказки за различни народи, в на духа на съответната страна. Например монголска приказка включва звездния табун, швейцарска ще разказва за пътешественик през Алпите. Българската приказка се нарича „Таласъмов побратим.“ – разказва Николов пред радио „Хеликон“.

Авторските вълшебни приказки на Любомир Николов ни срещат с новите приключения на знайни и незнайни герои, принцеси и чудни зверове в далечни земи. Вълшебните истории са скътали магията и чудесата на народите и в тях мъдреците от всички краища на света са сбрали най-интересните житейски съдби и безброй поучителни истории.

Като част от промоцията на книгата, в интернет се разпространява свободно и приказката „Приказка за камъка“, която не е част от книгата, но е в нейния дух, и можете да прочетете тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата