Shannara

The Shannara Chronicles подновен

Още един сезон ще изучаваме „Хрониките на Шанара“.

shannnnКиното започна лека-полека да се отървава от тийнейджърските антиутопии след провала на „Петата вълна“ и „Предани“, но в телевизията те тепърва навлизат. От The Magicians, Shadowhunters, Teen Wolf, The 100 и The Shannara Chronicles само последният остана неподновен. От днес пропускът вече е поправен и поръчката е официална – догодина пак ще гледаме „Хрониките на Шанара“, горе-долу по книгите на Тери Брукс.

Все още няма информация за броя епизоди или премиерната дата, като не е знае и кои от актьорите ще се завърнат или с какво ще се занимават. Докато първи сезон покри събитията от втората книга, вторият вероятно ще се опита да продължи в същия период и да измисли свои собствени сюжетни линии, които да смеси с каквото може да вземе от третата книга. Последното ще е трудно, тъй като третата книга прави скок с 20 години напред в бъдещето, а сериалът едва ли ще поеме по същия път.

Преди премиерата си Шанара беше един от най-очакваните сериали за 2016 г. Дебютът му беше силен, но в последствие рейтингите паднаха и феновете на книгите останаха крайно разочаровани от адаптацията. Въпреки прекрасните визии на Джон Фавро, сериалът се затрудни в намирането на постоянна публика. Въпреки това, критиките към първи сезон са ясни и може би творческият екип ще се опита да ги поправи. Стискаме палци за по-добра втора година на фентъзи-антиутопията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата