damien

Damien няма да има втори сезон

Сериалът за порасналия Антихрист не е имал достатъчно зрители, за да оправдае съществуването си.

damienПоследователите му може и да го обичаха и да бяха готови на ВСИЧКО за него, но зрителите и телевизията-продуцент не са на същото мнение – сериалът „Деймиън“ е спрян поради недостатъчен рейтинг. Така мистерията на Антихриста ще си остане недовършена, а изгрелият като младия крал Артур от „Мерлин“ Брадли Джеймс ще си търси друг сериал, който да му осигури дългосрочна работа.

Рейтингите на Damien са тръгнали зле от самото начало с малко над 700 000 зрители на първия епизод. Оттам са спадали драстично до пети епизод (който наистина беше страшно добър), след което леко са се повишили и са продължили спада си до края на сезона, когато са останали малко над 400 000 зрители.

В сериала главният герой е порасналото зло детенце от филма „Поличбата“. Деймиън все още е Антихриста, но злокобните събития от детството му са забравени и той успешно пренебрегва поличбите около себе си докато не става на 30 и не може повече да бяга от същността си. Но наистина ли му е отредено да бъде зъл или сенчестата корпорация Армитидж го манипулира за собствените си мистериозни цели?

За съжаление, първи сезон не даде категорични отговори на нито една от мистериите си и завърши с отворен край. Самият сериал е недобре изкусурен, както откъм сюжет (цялостна концепция и отделни епизоди), така и откъм герои. Единствените по-добри серии са в средата на сезона, когато се запознаваме с умиращ ветеран от войната, който иска да се самоубие, за да не мъчи семейството си, а след това всички започват да се държат по-лудо и от жителите на Туин Пийкс и насоките към отговорите на мистериите започват да претърпяват неочакван обрат. След това обаче развитието се връща в руслото си и не стига доникъде.

Все пак, жалко за неуспеха, защото в сериала имаше потенциал. The Omen обаче предлага концепция, която е по-подходяща за кино, а не за телевизия (особено такава като A&E), а и не звучи чак толкова интересно и хитово, че да привлича зрители само с името си. Желаем повече късмет следващия път!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата