7 коментара
tv

Новини около „Волтрон“, „Екзорсистът“, „Безсилни“ и „Роки Хорър“

Трейлър за новата анимация по Voltron, пълна поръчка за The Exorcist и снимки от новия полукомиксов сериал Powerless и римейка на Rocky Horror Picture Show.

Преди време Netflix и DreamWorks решиха да си партнират, за да направят римейк на култовата анимация „Волтрон: Защитникът на вселената“. Детското е правено през 1984 и 1985 година и разказва за приключенията на петима тийнейджъри от Земята, пилотиращи пет разноцветни лъва-роботи, които заедно формират Волтрон. Римейкът ще поеме в същата насока, макар и с известни промени, като първият му сезон ще има 11 епизода – първият ще бъде едночасов, а следващите 10 – по 22 минути. Сред актьорите, които ще озвучават, са Райс Дарби („Какво правим в сенките“), Тайлър Лабин („Жътварят“), Стивън Юн („Живите мъртви“) и др. Сериите ще са достъпни за американските потребители на Нетфликс от 10 юни, а ето и трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

RHPS-DAY15_scn77_SW-005968.JPGСледващата новина е от телевизионния канал Fox – там ще можем да гледаме и римейка на култовия филм Rocky Horror Picture Show. Новината за този проект беше посрещната със смесени реакции, предимно от феновете на оригинала, които се притесняват дали сериалът ще успее да пресъздаде атмосферата, особено когато транссексуалната Лаверн Кокс (известна като София от „Оранжевото е новото черно“) получи ролята на доктор Франк-Н-Фъртър – учен-травестит от друга планета, който създава мъжа на мечтите си, за да му доставя удоволствие. Единственото, което телевизионният канал може да направи към момента, е да успокои почитателите със снимка на въпросния доктор. Колкото до другата част от недоволните, които настояват, че такъв проект нагледно демонстрира упадъка на традиционните ценности – нищо не може да се направи.

Преди време Fox поръчаха и пилот за сериал по „Екзорсистът“ на Уилям Блати (и емблематичния филм от 1973 г.). Не се знае колко точно епизода са поръчани за новия хорър, но е сигурно, че ще има цял сезон. Там в главните роли са Алфонсо Херера („Осмо чувство“) в ролята на отец Томас, топъл, себеотдаен и състрадателен лидер на малка, но уютна църква, и Бен Даниелс („Къща от карти“) като отец Маркус – воин, отдаден на свещена война, която вече не се признава официално от църквата. Вероятно ще гледаме сериала наесен още тази година или през зимата на следващата.

Ванеса Хъджинс в Powerless.
Ванеса Хъджинс в Powerless.

Последната новина е за сериала „Безсилни“, който се готви за NBC. Комедията ще се занимава с последствията от битките на супергероите (на DC Comics), които често са доста разрушителни. Сюжетите ще се развиват в серийки от по половин час, тъй като форматът е ситком. Ванеса Хъджинс играе Емили – напориста млада застрахователна агентка, която специализира в застраховки от битки на супергерои. След като епична битка опустошава имотите на половината й клиенти, Емили се изправя срещу един от тези супергерои и се превръща в знаменитост, дори и да я признават само очарователно странните й колеги (вероятно Алан Тюдик, Дани Пюди и Кристина Кърк). Сега, докато се справя с обичайното си ежедневие на фона на експлозивни супергеройски борби, Емили ще открие, че да си герой не изисква винаги суперсили. И тук очакваме премиера през есента или зимата.

ABC също има поръчан пилот с подобна концепция – Damage Control, който се развива във вселената на Марвел. Там обаче още нямаме официална поръчка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата