Orphan Black ще се завърне за пети и последен сезон

Историята за клонингите ще има своя финал.

Orphan-Black-5В деня на излъчване на последния епизод от четвърти сезон, BBC America обяви, че Orphan Black е подновен за още една година, но тя ще бъде последната. Така първоначалният план на създателите на сериала за история в 5 сезона ще бъде реализиран, а историята на сериала ще бъде завършена. Също като всяка година досега, сезонът ще се състои от 10 епизода.

Въпреки че сериалът така и не стана рейтингов хит (четвърти сезон дори загуби около 35% от зрителите), а сюжетът след първи сезон се движи с доста по-спокойно темпо, Orphan Black постави телевизията на картата, разви отдадена фенбаза със силно онлайн присъствие, включително и сред критиците, и заработи на BBC America няколко награди (включително номинация за Еми на великолепната Татяна Маслани миналата година), с които придава самочувствие и имидж на следващите сериали, които телевизията ще продуцира.

Джон Фосет и Греъм Менсън, създателите и главните сценаристи на сериала, казват следното по случай подновяването: „Развълнувани сме, че ще представим епичния край на историята за Сара и нейните сестри. Миналите 4 сезона бяха феноменално приключение и ние сме вечно благодарни на верните ни фенове, които обичаха обратите и тръпките на странното ни малко сериалче. Благодарни сме на партньорите си от Temple Street, BBC America и Spice, че ни подкрепят и ни дават възможността да завършим в точния момент.“

Стискаме палци всичко с продукцията догодина да бъде на ниво и Orphan Black да не е от страхотните сериали, които окепазяват точно последните си епизоди. Досега обаче не е имало разочароващ финал на сезон или завършек на сюжетна линия, така че нямаме основания да се притесняваме. Чакаме 2017 с нетърпение.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Недев

Червеите май са с различни функции. Този на Иви Чан (или там както беше азиатката) я лекуваше или я поддържаше. Този на Сара май трябваше да ѝ измени гена или нещо такова.
Имам подозрение, че в другия сезон някой от клонингите ще умре и по-специално Елена. Нищо чудно да роди, да умре и Алисън да вземе децата.

Петя Ивайлова

Днес догледах сезона – със сигурност ми хареса повече от предишния, но ми се видя прекалено кратък. Може да съм се разсеяла и да съм пропуснала обяснението – някой може ли да ми каже каква точно е функцията на червея?
И нещо, което не ми хареса – радвам се, че дадоха повече от Бет, но защо трябваше да оправдават Пол – толкова много ли са го харесали (т.е. подчертаха, че тя не се е самоубила заради неговото гадно отношение)? Нали му дадоха героична смърт, това е достатъчно… А, и Делфин е жива – това е поддаване на натиск (от страна на сценаристите), не го одобрявам.

Нед Недев

Ако трябва да съм честен, 4-ти сезон може би ми хареса повече от и от първи.