Malcolm-Merlyn-Dark-Archer

Джон Бароуман става редовен за DC-вселената

Актьорът ще се появява по-често в епизоди от „Стрелата“, „Светкавицата“, „Легендите на утрешния ден“ и „Супергърл“.

Джон Бароуман, станал известен първо като капитан Джак от „Доктор кой“, е част от комиксовата вселена на тийн-телевизията CW от самото й зараждане. Първата му поява е в сезон 1 на „Стрелата“ като злодея Малкълм Мерлин. Оттогава сериалът се разрасна и разклони в „Светкавицата“ и „Легендите на утрешния ден“, като тази година ще включи и „Супергърл“ като официална част от общата вселена. И въпреки че според много от феновете героят на Бароуман отдавна трябваше да е мъртъв, зрителите като цяло го харесват, а същото важи и за продуцентите. Ето защо ролята му за следващите сезони се увеличава.

arrow-01Прескачанията на герои от един сериал в друг стана норма за тези продукции, дори имаха общи сюжети, за чието цялостно възприемане е необходимо да се гледат всички четири. Сега Малкълм Мерлин ще задълбочи тази тенденция чрез появи във всички сериали от вселената през следващите им сезони. Подобна сделка е сключена и с Уентуърт Милър през май месец и е част от усилията за още по-здраво обединяване на Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow и Supergirl.

Вече се работи по пети сезон на „Стрелата“, като първи епизод ще се казва „Завет“. Стивън Амел обещава, че пети сезон ще върне фокуса върху основната мисия на отбор „Стрела“, а флашпойнт събитието от посестримия сериал ще има ефект върху всички продукции от вселената. Грег Берланти и екипът му от сценаристи могат само да се гордеят с това колко успешно ръководят не един, а четири сериала от една обща вселена, въпреки огромното количество епизоди, което трябва общо да избълват за един сезон, и то без да губят индивидуалността на всеки от титулярните персонажи. И докато за феновете един ден прескачащите сюжети може да станат твърде объркващи, за актьорите като Бароуман това означава само повече появи и повече парички.

Първи от лятната ваканция ще се завърне „Светкавицата“ – на 5 октомври, сряда за България. На 6 октомври, четвъртък ще излезе новият епизод на „Стрелата“. „Супергърл“ ще започне втория си сезон във вторник, 11 октомври, а „Легендите на утрешния ден“ – на 14 октомври, петък.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата