power

50 Cent прави супергеройски сериал

Starz ще продуцира Tomorrow, Today.

50-Cent-Body-MeasurementsМакар и да изглежда малко странно, рапърът Къртис Джаксън, по-известен като Фифти Сент, е суперуспешен творец и бизнесмен. Въпреки че отдавна не го пускат по нашите музикални телевизии, той има 6 издадени албума зад гърба си, няколко романа, над 50 участия във филми и сериали, собствено издателство, музикална агенция и модна къща. Най-популярният му актуален проект е сериалът Power, който върви по американската телевизия Starz (Da Vinci’s Demons, Outlander, Spartacus: Blood and Sand). В него става дума за собственик на нощен клуб, който е и разпространител на наркотици. Къртис Джаксън е създател на сериала и се появява в него от време на време.

Заниманията на започналия като рапър творец обаче не спират дотук. Окрилен от добрите си отношения с телевизионния канал, той смята да създаде още един сериал за тях. Новият му проект ще се казва Tomorrow, Today и ще бъде супергеройска драма.

„Очаквам с нетърпение да продължа връзката си с моето семейство от Starz“, казва Фифти Сент. „Имахме голям успех с „Власт“ и съм развълнуван да започнем и други съвместни проекти. Знаех, че „Старз“ ще е перфектният дом за „Утре, днес“. Този проект е много скъп за мен… създаването му, писането му, намирането на най-добрия екип за реализацията му… Ще продължа да участвам активно в него и всеки етап от осъществяването му“.

Сюжетът разказва за несправедливо пребиваващ в затвора ветеран от войната от южната част на Чикаго. Той става обект на експерименти за лудия доктор в затвора, чиято цел е да създаде перфектната машина за убиване в човешка форма. Когато ветеранът е пуснат от затвора, той трябва да прекарва дните си в бягство от враждебния свят. Свят, в който е мишена и в който трябва да намери начин да използва новите си сили за добро.

Концепцията е типично супергеройска и не особено оригинална, но си е лично негова – няма нищо общо с интелектуалната собственост на Marvel, DC или другите издателства на комикси. Трябва да се признае на Фифти Сент, че знае как да прави бизнес и да създава успешни творчески продукти, но това ще му е първият проект, в който той е и сценарист, и продуцент. От друга страна, подкрепата на Starz означава много – те рядко инвестират в некачествени сериали.

Все още няма нает екип за сериала, продукцията и доизкусуряването на концепцията тепърва предстоят. Ние обаче ще следим нещата и ще ви държим в течение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата