Пускат илюстровано издание на „Хари Потър и стаята на тайните“

Творбата се очаква на 4 октомври.

HP#2 illustrated_cov_3DСлед като „Хари Потър и философският камък“ беше пусната в луксозно илюстрирано издание от „Егмонт България“, втората книга от поредицата също ще се зарадва на преиздаване в повече от красив вид. Книгата ще може да бъде в ръцете на феновете на 4 октомври, а поредицата изцяло илюстровани издания ще продължи да се обогатява с по едно заглавие годишно до 2021 г.

Тематична текстилна чанта с една от илюстрациите на британския художник Джим Кей ще зарадва всеки, поръчал луксозното издание на „Хари Потър и Стаята на тайните“ предварително от сайта на издателството. Ще има и официална премиера с интересно събитие на същата дата – 4 октомври.

„Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем”, споделя Дж. К. Роулинг по повод предстоящото издание.

Всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 хитови филма, продажбите на романите от поредицата в световен план надхвърлят 450 милиона. Към света на момчето магьосник има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни каузи – „Куидичът през вековете“, „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos). От 18 ноември 2016 г. по кината ще се завърти филм, чийто сценарий се базира на „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Много красиво 🙂