warhammer 40000 battle

Страхотен фен-филм за Warhammer 40,000 с нулев бюджет

Млад инквизитор пази Империята от демонични заплахи.

Warhammer 40,000 е една от най-известните ролеви игри с богата вселена, родила купища романи, игри и други творби. Засега обаче, с изключение на безизвестната анимация Ultramarines от 2013, не е имало филм по нея. Според мнозина, това е заради твърде многото материал и твърде високата цена за реализиране на визиите и идеите от франчайза. Сега обаче няколко фена доказват, че парите не са чак толкова съществен фактор, когато има достатъчно любов към материала. Със собствени усилия и нулев бюджет те създават следното клипче:

Бутон за зареждане на YouTube видео

За разлика от други франчайзи, пазени зорко от усилията на феновете да творят в техните рамки, The Lord Inquisitor е официално разрешен и одобрен проект от Games Workshop, собствениците на правата за Warhammer. „Лорд Инквизиторът“ има над 80 000 фена във фейсбук и разказва за Маркус Аленбриск – млад инквизитор, пазещ империята от демонични заплахи и проявяващ амбиции да стане следващия пълноценен Лорд Инквизитор. Анимацията е правена от Еразмус Бросдау в свободното му време. Талантливият аниматор е, освен фен на Уорхамър, и разработчик на видео игри в Crytek.

Дали това кратко филмче ще се развие в нещо повече (все пак загатва, че е само пролог) и дали ще вдъхнови някой да направи филм по Уорхамър – предстои да видим. Дори отговорът да е отрицателен, проектът си остава впечатляващ и заслужаващ похвала.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата