1 коментар
alien nation

Джеф Никълс оглавява римейка на Alien Nation

Извънземна нация ще предизвика обществото ни в близкото бъдеще.

alien-nation-serial-scifiТенденцията стари филми и сериали да се правят наново за съвременните зрители продължава. Наред е култовият хит от 1988 г. „Извънземна нация“. За режисьор и сценарист е нает Джеф Никълс. Той е сравнително млад и надарен режисьор, който от скоро е известен благодарение на инди хитовете си Mud и по-широко признатия Midnight Special. Като продуценти ще му помагат Браян Кавано-Джоунс (Loving) и Сара Грийн (Mud).

Във филма се разказва за извънземен кораб с над 300 000 роби, наречени „Новодошлите“, който се разбива на Земята. Чуждопланетните бегълци се интегрират бавно и трудно към нашето общество, но процесът е необходим и необратим. Главни герой са детектив Матю Сайкс и неговият нов партньор от Новодошлите – детектив Самюъл Франциско. Двамата разследват престъпления, най-често породени от междурасова омраза. По филма има и сериал, който телевизия Fox спря след само един сезон (честа практика за онези времена), след което са продуцирани пет телевизионни филма, излъчени и от БНТ преди много години. По франчайза има също книги и комикси.

Дали и Alien Nation ще последва съдбата на „Робокоп“ и „Зов за завръщане“, чиито нови версии се провалиха както откъм критици, така и откъм приходи, или пък ще е от малкото хубави римейкове, предстои да видим. Феновете му казват, че точно такива филми трябва да се римейкват, тъй като имат добра идея, но лошо изпълнение и не са намерили правилната си публика. Противниците на идеята пък смятат, че неотдавнашният District 9 е твърде близък като тематика и няма нужда алегорията за извънземните бежанци да се дъвче отново. Към кои спадате вие? Въпросът важи за тези, които не са твърде млади, за да се интересуват от прашасалия франчайз…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата