2 коментара
Lucifer-set-visit

„Луцифер“ тръгва по bTV Action

Горещ като Ада

luciferposterСериалът Lucifer се оказва успешен не само в Щатите, но и по света, включително и у нас. Благодарение на известността на Луцифер като детектив, българска телевизия ще излъчи първи сезон по-малко от година след показването му в САЩ. Като част от промоцията ще се раздават и награди. Ето какво гласи официалното прессъобщение от bTV Action:

Властелинът на Ада става консултант на полицията в ефира. И ако в живота това може да се окаже спорно, в ефира на bTV Аction нещата стават реалност, от 5 септември, в 20:00 ч., всяка делнична вечер преди новините.

Криминалният фентъзи сериал „Луцифер” е създаден от Том Капинос, вдъхновен от едноименния персонаж на Нийл Геймън за поредицата The Sandman (1989-1996) и доразвит от Майк Кери в Lucifer (2000-2006).

Сериалът разказва история за отегчения и нещастен Господар на Ада Луцифер Морнингстар. Той изоставя трона си и отива в Лос Анжелис, където притежава нощен клуб. Наслаждавайки се на живота си, един ден открива, че красива певица е убита пред клуба му. Това притеснява не само него, но и най-добрият му приятел Мазикиън. Убийството привлича вниманието и на полицейския инспектор Клоуи Дансър, която презира Луцифер, но е заинтригувана от неговата способност да разкрива тайните на хората.

Луцифер идва от латински и означава `носещ светлина`. Барът на Луцифер в сериала се казва Lux, което също от латински означава `светлина`. Интересен факт е, че нощният клуб на Луцифер съществува в реалния живот и се намира в Лос Анжелис, в непосредствена близост до театър  El Capitan.

bTV Аction дава шанс на най-запалените фенове на продукцията да си осигурят оригинален Луцифер-аксесоар за предстоящия Хелоуин. Условието е лесно – да отговарят на въпроси, свързани със сериала, във Фейсбук страницата на bTV Аction. Въпросите ще бъдат публикувани на 5, 7, 12, 14 и 19 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата