dm-st

Подновявания за Stranger Things, Killjoys, Dark Matter

„По-странни неща“, „Ловци на глави“ и „Тъмна материя“ ще се завърнат с нови серии догодина!

Честито, фенове на фантастичните сериали със сърце и душа! Три такива са подновени за нови сезони, които ще бъдат показани догодина!

Stranger Things определено вдигна акциите на Netflix, тъй като привлече доста интерес и похвали. Сериалът смеси мистерия с хорър, носталгия и интересна концепция, с което спечели сърцата на зрителите, особено тези, които си спомнят старите кино класики и детството от втората половина на миналия век. Въпреки че новината за подновяването му се позабави, сега тя вече е факт – и то с един епизод отгоре, за да станат общо девет. Основните сценаристи, братя Дафър, разкриха, че втори сезон ще се развива в градчето Хокинс, Индиана през 1984 г., но и на нови места извън него. Някои фенове очакваха сериалът да бъде антология, в която всеки сезон да има различна история, но явно не е имало такива планове – просто главните герои ще прескочат в следващата година (първи сезон се развиваше през 83-та), а този път вдъхновения ще се черпят основно от филмите на Джеймс Камерън. Ще се завърнат голяма част от главните герои (не се знае за Единайсет) и ще има нови персонажи (Макс – уверено и оправно 13-годишно мъжко момиче, която има трудни отношения със семейството си и кара скейтборд; Били – доведеният брат на Макс, който е мускулест и наперен 17-годишен хулиган със славата, че е убил някого в предишното си училище; и Роман – мъж или жена в 30-те си години, израснал/а без дом и с пристрастена към наркотиците майка. Роман е преживял/а голяма загуба в миналото и търси отмъщение заради нея до ден днешен). В тийзъра, с който от Netflix обявиха новината, са дадени и заглавията на следващите епизоди:

Бутон за зареждане на YouTube видео

От телевизия Syfy също ни зарадваха с добра новина, тъй като подновиха копродукциите си с канадския тв-канал Space – Killjoys и Dark Matter. Въпреки че и двата сериала загубиха над 30% от публиката си през тази година, всички са съгласни, че качеството на новите епизоди е по-високо и завръщане за трети сезон е оправдано и в двата случая. Въпреки че още нямаме информация какво да очакваме от трети сезон на „Тъмна материя“ (преди това трябва да изгледаме последните три епизода от сегашния сезон), за „Ловци на глави“ знаем, че ще видим още от новата героиня Анийла. Главната сценаристка, Мишел Ловрета, послуша феновете и се вдъхнови от предложенията им за много от събитията във втори сезон – например срещата лице в лице между Джони и Луси. Въпреки това, тя твърди, че слуша предимно себе си, когато решава в каква посока да поеме сюжетът. Няма как да се угоди на всички, няма единен глас на публиката и винаги ще има някой недоволен. „И когато в 4 сутринта се изправя срещу белия лист, оставам само аз. Когато наистина върша работата си, феновете избледняват, бележките от телевизията и продуцентите избледняват и оставаме само аз, Джони и Дъч“, казва Ловрета за творческия си процес. Сценаристката е набелязала развитието на следващите два сезона в основни линии, така че бъдещето на сериала, поне от творческа гледна точка, е сигурно. Засега обаче можем да сме доволни, че Луси и Раза ще продължат да ни радват с космическите си приключения още една година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата