rogue-one-cast-photo-d23-1536x864-521514304075-1

Да си бунтовник звучи гордо в Rogue One

Rogue One: A Star Wars Story показва купища нови кадри в третия си трейлър.

Дисни и Лукасфилм възродиха „Междузвездни войни“ с гръм и трясък миналата година. Седмият епизод от сагата за семейство Скайуокър стана третият най-печеливш филм на всички времена с над 2 милиарда долара приходи в световен мащаб. Напрежението беше голямо, но залогът се оправда и стартът беше супер успешен.

Епизод VІІІ ще излезе през декември догодина под режисурата на Раян Джонсън, но преди това ще гледаме един по-различен Star Wars филм. „Rogue One: История от Междузвездни войни“ излиза по кината след около два месеца. Той ще върне зрителите в периода между третия и четвъртия филм, когато Съпротивата изпраща няколко бунтовника на отчаяна мисия да откраднат плановете на първата Звезда на смъртта. Очаква ни Фелисити Джоунс в главната роля, а злодеят отново ще бъде емблематичният Дарт Вейдър. Първите два трейлъра към филма бяха добре приети от публиката, а сега третият ни показва още нови кадри, загадващи за интересна история и умела режисура на Гарет Едуардс.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Виждаме флашбек, в който Гейлън Ерсо е отведен от Империята, за да разработва Звездата на смъртта. Години по-късно дъщеря му е пораснала и се намира в имперски затвор. Знаейки, че тя е ключът към сърцето на проектанта, Съпротивата я измъква от затвора и я праща на мисия да открадне плановете за планетарния унищожител. В трейлъра виждаме както наземни, така и космически битки – нещо, което липсваше в Епизод VІІ на Джей Джей Ейбрамс. От Дарт Вейдър отново имаме само проблясъци – маркетинговата кампания умело използва образа в малки дози, за да загатне за присъствието му, но да не концентрира твърде много внимание върху кратката му поява.

Rogue One: A Star Wars Story излиза по кината на 16 декември 2016. На 15 декември 2017 ще гледаме „Междузвездни войни: Епизод VІІІ“, на 25 май 2018 филм за Хан Соло, а в следващите две години – Епизод ІХ и третия филм от антологията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата