jessica-alba

Джесика Алба ще бъде андроид

Fox разработва сериала Girl 10.

Джесика Алба не само не е остаряла спрямо дните си в "Тъмен ангел", но и се е разхубавила.
Джесика Алба не само не е остаряла спрямо дните си в „Тъмен ангел“, но и се е разхубавила.

Новият сериал за изкуствен интелект на HBO „Западен свят“ пожъна доста голям успех с тазседмичната си премиера както по света, така и у нас. С хитове в андроидния жанр както по телевизията (Humans), така и в кината (Ex Machina) е напълно възможно той да бъде следващата голяма вълна във фантастиката.

В подкрепа на това твърдение идват намеренията на телевизия Fox да продуцира сериал за андроид с Джесика Алба в главната роля. Направена е поръчка за сценарии (с висока вероятност тя да бъде реализирана в цял сезон) за „Момиче 10“. Сюжетът ще се развива в близкото бъдеще, а главната героиня ще бъде Ел – една от единствените 10 съществуващи синтетични човека. Ел се озовава в центъра на разследване на убийство и трябва да направи всичко възможно да спре злонамерена група хора от това да превърнат изкуствения интелект в оръжие. Сценарият на пилотната серия е дело на Кен Удръф (писал за Gotham).

Джесика Алба е и продуцент, така че звездата ще вложи доста усилия в проекта. Тя придоби слава именно благодарение на телевизия Fox и главната си роля в техния сериал Dark Angel от началото на века.

Не бива да забравяме, че Fox вече опита да направи процедурен сериал с андроид само преди 2 години, но се провали – въпреки че критиците го харесаха, а рейтингите не бяха отчайващи, Almost Human беше спрян след само един сезон. Дали Джесика Алба и нейният Girl 10 ще имат повече успех или ще са част от поредния неуспешен опит за яхване на вълната?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата