sigourney-weaver-the-defenders

NYCC и сериалите на Марвел

Трейлър за Iron Fist и новини за Agents of S.H.I.E.L.D, The Defenders и The Punisher, с щипка новости за Legion, Ant-Man 2 и Captain Marvel.

Продължаваме да ви представяме новините от Нюйоркския Комик-кон и днес на ред са Марвел и техните многобройни супергеройски продукции. Компанията е организирала свой панел на събитието за първи път, но той е минал повече от успешно.

Най-важното разкритие, разбира се, е трейлърът за следващия им сериал по Netflix – „Железният юмрук“. Официалното резюме на Iron Fist гласи следното: „Петнайсет години след като е сметнат за умрял в самолетна катастрофа Даниел Ранд (Фин Джоунс – Лорас Тайрел от „Игра на тронове“) мистериозно се завръща в Ню Йорк, решен да си върне семейната компания, която му се пада по наследство. Той решава да се бори срещу криминалните елементи в града си като използва своите кунг-фу умения и способността да призовава Железния юмрук. Обаче, когато отдавна зараждащ се враг се надига, това живо оръжие трябва да избере между наследството на семейството си и задълженията си като Железния юмрук.“

Бутон за зареждане на YouTube видео

В останалите главни роли са Джесика Хенуик, Том Пълфри, Джесика Страуп и Дейвид Уинам. Премиерата на всичките 13 епизода ще бъде на 17 март 2017 г.

Както знаете, Железния юмрук е последният Защитник (след Дявола на доброто, Джесика Джоунс и Люк Кейдж). Плановете на Марвел и Нетфликс за обща сериалова вселена постепенно се реализират и са близо до кулминацията – сериала „Защитниците“. Ако идеята за сюжет, обединяващ четиримата супертерои, не ви ентусиазира достатъчно, то вижте само кой ще играе злодея – Сигорни Уивър! Все още не се знае в коя комиксова героиня ще се превъплъти известната актриса от „Пришълецът“, но появата й във вселената на The Defenders определено вдига ранга на целия проект. Общият сериал в момента се продуцира, планирал е снимките си за ноември и ще излезе по някое време след „Железния юмрук“, чието заснемане пък е завършило миналата седмица.

Да не забравяме и че Марвел и Нетфликс ни готвят допълнителен, шести сериал от същата вселена, разклонение на Daredevil – The Punisher. Наказателят ни беше представен във втори сезон на „Дявол на доброто“ като (полу)злодей, а сега ще оглави своя собствена история. Част от нея ще бъде и Карън Пейдж (Дебора Ан Уол), която вече е важен елемент от живота и на самия Дявол на доброто. Още не е ясно дали тя ще бъде с главна роля или ще се появи само за малко, но със сигурност развитието на отношенията й с Наказателя в Daredevil ще доведе до поне още една среща с него в The Punisher. Снимките текат в момента и вече са известни още трима актьори, които ще вземат участие – Ебон Мос-Бахрах, Бен Барнс и Амбър Роуз Рива. Първият ще играе комиксовия персонаж Микрочип – анализатор в НАС и съюзник на Франк Касъл. Барнс, който вече играе в „Западен свят“, ще се превъплъти в Били Русо, най-добрия приятел на Франк от дните му в Специалните части, който ръководи успешна частна военна корпорация на име Анвил. Рива пък ще играе Дайна Мадани – добре трениран и обучен агент на Национална сигурност. Нейната героиня не е фенка на Наказателя и вероятно ще го преследва. Първи сезон на „Наказателят“ също ще излезе някъде през 2017 година – по-скоро от предвиденото, основно заради позитивните реакции на публиката към персонажа.

punisher-series-netflix

Макар и извън Нетфликс, „Агентите от ЩИТ“ все още е важен сериал за споделената вселена на Марвел. Пресичане между различните филми и сериали продължава да е възможно, въпреки че до момента Защитниците изглеждат леко изолирани. Поне агентите вече разкъсват своята изолация като представят Призрачния ездач в своята история и правят все повече препратки към филмите. Новият им директор, Мейс или Патриота, е супергерой в комиксите, но произходът на персонажа му е променен, за да пасне по-добре на сериала. Дали той ще облече костюм и ще тръгне да бори лошите с голи ръце, още не се знае, но със сигурност героят тепърва ще се развива и разкрива.

Ако ви липсва Агент Картър, то оглеждайте се за новия анимационен сериал – Avengers: Secret Wars (който всъщност може да се приеме за четвърти сезон на Avengers Assemble). В него злополучната любима на Капитан Америка ще играе важна роля и ще бъде озвучавана от Хейли Атуел. Актрисата не успя да върне своя емблематичен сериал в ефир за трети сезон, но съдбата й продължава да е свързана с героинята, която я направи известна. В „Отмъстителите: Тайни войни“ ще участват също Черната пантера и Ант-мен.

 

Последната сериалова новина, свързана с Марвел, е тази, че в сериала „Легион“ от вселената на Х-мен може да очакваме поява на самия Професор Х. Сценаристите са решили да запазят произхода на Дейвид, главния герой в Legion, който в комиксите е син на гологлавия директор на Академията. Точната роля предстои да бъде уточнена, тъй като сериалът ще представи света от неговата (шизофренична и изкривена) гледна точка. С други думи, готви ни се изненада, която ще свърже по-осезаемо сериала с филмите, но няма задължително да накара Патрик Стюарт или Джеймс МакАвой да се появят по телевизията.

Останалите новини са кратки и свързани с филмите: Еванджелин Лили ще става все по-важна част от вселената на Отмъстителите, като нейната супергероиня, Осата, ще се развие напълно като образ във втория филм „Ант-мен“. Нещо повече, след това тя ще участва и в четвъртия филм „Отмъстителите“, което отсега потвърждава, че той ще се развива основно на Земята (докато от третия, Avengers: Infinity Wars, се очаква да прекара доста време в космоса, включително с Пазителите на галактиката, за да може злодеят Танос да събере камъните на безкрайността). Капитан Марвел е друга супергероиня, която обаче тепърва ще дебютира на голям екран. И докато Черната пантера вече беше представен в чужд филм („Първият отмъстител: Войната на героите“), а самостоятелният му епизод ще има готова основа, на която да стъпи, за да представи света му, Капитан Марвел ще се появи за първи път в своя собствен филм и ще разкаже историята на своя произход отначало докрай, преди да се включи в други истории. До нейния филм обаче има много време, тъй като той се очаква през 2019 г.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата