the good place t

„Доброто място“ подновен за втори сезон

Нископрофилната комедия се оказа неочаквано успешна.

Малко от новите комедии през този есенно-зимен сезон бяха приети добре, но The Good Place на NBC определено пожъна успех. Макар и със средняшки рейтинги и над 50% загуба на зрители между първия и последния епизод за сезона (над 8 милиона зрители на първия епизод, под 4 за последния), телевизията е доволна от числата, особено като се има предвид, че всъщност средните стойности за този времеви слот са с 38% по-добри от миналогодишните. Като прибавим към това и положителните ревюта, както и реакциите след обрата в последния епизод – комедията е подновена за втори сезон с още 13 епизода.

За феновете на Майкъл Шур, създателя на сериала, новината не е изненадваща. Той е направил и други добре приети комедии като Parks and Recreation и Brooklyn Nine-Nine. Хубаво е и доверието, което NBC му оказва: „Майк Шур винаги е имал един от най-плодовитите умове и развинтени въображения в комедията, но това, което ни показа в „Доброто място“ е просто невероятно“, казва Дженифър Салке, президент на отдел развлечение в NBC. „Буквално нямаме търпение да видим къде ще отидат тези персонажи във втори сезон. Огромно благодаря на Майк, сценаристите и актьорския състав за сериала, с който изключително се гордеем.“

В The Good Place играят Кристин Бел и Тед Дансън. Бел играе Еленор, която умира и се събужда в задгробен живот, наречен „Доброто място“ от архитекта си, Майкъл. В течение на сериала тя опознава този нов свят и, въпреки че се смята за недостойна за него, се опитва да живее добродетелно. Критиците хвалят сценариите заради хумора и интересното представяне на задгробния живот. Мнозина пък смятат, че в последния епизод е показан един от най-добрите обрати за есенно-зимния сезон по всички телевизии. Няма да го спойлваме тук, но определено е такъв, който ще разтърси втори сезон и ще направи бъдещето на героите още по-интересно.

https://www.youtube.com/watch?v=RfBgT5djaQw

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата