death race 2050

Мачкай пешеходците антиутопично!

Трейлър за Death Race 2050.

Антиутопиите са неумиращ жанр – страхът от това, до което някои явления в съвременния свят могат да доведат, е тема на много фантастични произведения. Някои от тях отправят сериозни предупреждения с тежък и мрачен тон, за да ни накарат да се осъзнаем и да предотвратим опасните възможности. Други също отправят предупреждения, но по забавен начин, дори и да нямат много пари.

Това прави култовият филм Death Race 2000 отпреди 42 години. В него Силвестър Сталоун и Дейвид Карадайн яхват футуристични коли-евтинджоси и започват да сеят хаос от и без друго анархичното бъдеще. След това Пол Андерсън прави римейк на филма и три продължения, които се смятат за относително прилични (тоест от най-доброто, на което е способен този режисьор). Следват години на затишие, но сега Роджър Корман, режисьорът на оригиналния филм решава да се завърне към корените си с нов римейк, макар и частично ъпдейтнат. Обновлението е с прескачането на 50 години напред в бъдещето, а липсата му е в ниския бюджет и начинът, по който филмът ще изглежда – сякаш е от едно време.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Смъртоносна надпревара 2050“ е заснет в Перу, а скромният бюджет все пак е позволил някои луди и вдъхновяващи визии. В главните роли са Ману Бенет („Спартак“, „Стрелата“, „Хрониките на Шанара“), Малкълм МакДауъл („Портокал с часовников механизъм“, „Лекс“) и Марси Милър („Дните на нашия живот“). Естествено, филмът няма да минава по кината, но в близко бъдеще (17 януари за САЩ) ще започне да се продава на DVD.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата