witchblade co

Рестартират „Уичблейд“

Комиксът за детективката с чудодейната ръкавица ще бъде адаптиран за телевизия отново.

Изображение с име: witchblade
Сериалът от 2001 г. не е от най-добрите примери за комикс, пренесен на малкия екран.

Превръщането на комикси във филми и сериали е доста вървежно в последните години. Най-добре се котират супергероите на Marvel и DC Comics, но има и други примери за успех – като например „Живите мъртви“, който принадлежи на Image Comics. Последните продадоха правата за адаптиране на много от заглавията в каталога си, като най-новият им успех е „Уичблейд“.

Witchblade отдавна беше гласен за филм, но до такъв така и не се стигна. Комиксите излизаха в продължение на почти 20 години – от 1995 до 2005, като по тях бяха направени две анимации (филм и сериал). Имаше и игрален сериал, който изкара само 2 сезона по TNT (а у нас – по bTV) от 2001 до 2002, но след това беше спрян, при което историята получи само частичен завършек. Някои казват, че е заради падащи рейтинги (най-вероятно), други – че самите сценаристи не са искали да продължават, а трети – че е било заради проблемите с алкохолизма на главната актриса (сигурно и тези неща са допринесли).

Сега от NBC потвърждават, че готвят римейк на „Уичблейд“. За сценаристи на пилотната серия са избрани Каролин Дрийс от „Дневниците на вампира“ и Карол Менделсон от „От местопрестъплението“. Изпълнителни продуценти пък ще бъдат Марк Силвестри (един от създателите на комикса), Карол Менделсон и Рик Джейкъбс (от доста сполучливия, но все още неизвестния сериал „Холистична детективска агенция на Дърк Джентли“).

В сюжета става дума за детективката от нюйоркската полиция Сара Пезини, която разкрива престъпления с помощта на Уичблейд – ръкавица със собствени воля и съзнание, която се свързва с приемника си и му дава свръхестествени способности. Според репортажа, новата версия на NBC ще прилича на старата, тъй като ще заложи на епизодичен формат и силно застъпени процедурни елементи (разкриване на престъпления). Сценарият за пилотния епизод все още се подготвя и не е сигурно дали ще се стигне до сериал, но поне се работи усилено.

Стискаме палци да се напипа успешната формула на „Луцифер“ (който още върви успешно по Fox) и да не се стига до нов „Константин“ (който NBC спря след само един сезон).

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата