Завъшва трилогията за Дома на мис Перигрин

Излезе „Библиотеката на душите“, трета част от поредицата „Домът за чудати деца на мис Перигрин“ на Рансъм Ригс, изд. „Бард“.

Приключението, започнало в „Домът за чудати деца на мис Перигрин“ и продължило в „Градът на гладните“, достига своя апогей в „Библиотеката на душите“ – последната книга (поне засега) от (засега) трилогията. Романът излиза с твърди корици, на цена от 28 лв.

Шестнайсетгодишният Джейкъб открива у себе си могъща нова способност и поема на пътешествие, за да спаси своите чудати другари, затворени в строго охранявана крепост. На тази мисия го придружават Ема Блум – момиче, което може да създава огън с ръцете си, и кучето Адисън Макхенри, чийто нос надушва отдалече други чудати деца.

Те тръгват от съвременен Лондон, за да достигнат Дяволското гробище, най-окаяния бордей в цяла викторианска Англия. Място, където съдбата на всички чудати деца ще бъде решена веднъж и завинаги. Подобно на предходните книги, „Библиотеката на душите“ смесва вълнуващо фентъзи с досега непубликувани фотографии, за да създаде едно неповторимо преживяване!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |