Мистерия и романс в Къщата на езерното дъно

Излезе романа „Къщата на езерното дъно“ на Джош Малерман, изд. deja book.

След успеха на нашумелия дебют „Кутия за птици“ издателство „Deja Book” пусна по книжарниците следващото произведение на американския писател и музикант Джош Малерман – новелата „Къщата на езерното дъно“.

Bcичкo започва като идеалната първа среща – младите Джеймс и Амелия излизат на разходка с кану, приготвили са си сандвичи и бира, а езерото отлично допълва романтичното им настроение. Докато двамата не откриват, че на дъното под тях се е стаило нещо загадъчно и неочаквано – самотен дом на два етажа с широко отворена входна врата. Тийнейджърите са изкушени от непреодолимо любопитство и решават да изследват странната находка, без да подозират, че макар мястото да изглежда празно, то съвсем не е необитаемо…

Новелата „Къщата на езерното дъно“ е издадена в САЩ през 2016 г. навръх Хелоуин и датата ѝ на излизане напълно отговаря на съдържанието. Въпреки по-мрачните и страховити нюанси обаче, новата творба на Джош Малерман не разчита толкова на ужаса, колкото на романса и мистерията, за да плени читателската си аудитория. Както и при първата му книга, стилът тук също е едновременно увлекателен и атмосферен, с лек интимен нюанс, който постоянно флиртува с емоциите на читателите, поднасяйки им изненада след изненада.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |