utrinna zvezda

Слънце ще изгрее и над Червените

Излиза „Утринна звезда“, завършекът на трилогията на Пиърс Браун и изд. „Сиела“, започнала със „Червен изгрев“.

Изображение с име: utrinna zvezda cТрилогията, чиито първи две части – „Червен изгрев”и „Златен син”, спечелиха наградата на Goodreads в категория „Най-добър фантастичен роман на годината” за 2014 и 2015 година, намира своя логичен завършек в бестселъра на New York Times „Утринна звезда” – книгата, в която нова надежда за утро ще обедини подтиснатите и ще запали огъня на бунта.

Когато седем века човешкият прогрес е бил изкуствено задържан в името на реда, а деца са умирали в мрака на мините, само свиреп воин и блестящ тактик и водач може да поведе народа на бунт. Това е  Дароу – роден като Червен роб, но превърнал се в символ на изгрева. Ще успее ли обаче да надвие кървавото проклятие на оръжията за подчинение и терора, когато именно те отнемат всичките му близки. В играта със смъртта щастливият край в никакъв случай не е гарантиран.

Пиърс Браун успява да създаде една антиутопична вселена, която се превръща във впечатляваща аналогия на съвременния свят. Зашеметяващо добрият дебют на американския писател нарежда трилогията „Червен изгрев” до поредицата „Игра на тронове”, а сюжетът й я нарежда  по размах и мащабност до класики като „1984” от Джордж Оруел и „Дюн” на Франк Хърбърт.

Животът на Марс вече изглежда възможен. Но цената за него е  твърде  висока.  Остава вярата, че от пепелта на бунта ще покълне нещо, което ще промени обществото завинаги!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата