pirates0003

Нов трейлър за „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“

„Последното“ приключение на Джак Спароу

Минаха шест години от последните „Карибски пирати“, които станаха хит както по света, така и в България. Въпреки че критиците не го харесаха особено, четвъртият Pirates of the Carribbean събра над милиард долара приходи от кината. Това говори, че със сигурност има глад за още – и още ще има с „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ (или „Мъртвите не говорят“, както беше оригиналното заглавие).

Джони Деп се завръща в емблематичната си роля на капитан Джак Спароу, Джофри Ръш – като капитан Хектор Барбоса, а Орландо Блум (който липсваше в миналата част) – като вече немъртвия Уил Търнър. Брентън Туейтс се присъединява към състава като моряка Хенри, Кая Скоделарио – като Карина Смит, а Хавиер Бардем – като зловещия капитан Салазар. Той беше доста мистичен образ доскоро, но втория трейлър, който излезе наскоро, разкри повече за предисторията му – и младият Джак Спароу е важна част от нея:

Бутон за зареждане на YouTube видео

За да победи отколешния си враг, Джак трябва да намери Тритона на Посейдон – с него ще овладее силата на моретата и ще се справи със Салазар и призрачните му моряци, избягали от Дяволския триъгълник. Сюжетът прилича малко на първия филм – Ковчежето на мъртвеца, вероятно в опит да направи поредицата отново готина. Маркетингът описва „Отмъщението на Салазар“ като „последното приключение на капитан Спароу“, но режисьорът наскоро отрече да е подготвян окончателен финал на поредицата, а и съществуват противоречиви твърдения, че това всъщност ще е началото на нова трилогия, така че нищо не е сигурно за бъдещето. Засега можем само да кажем, че за следващата част ефектите и хуморът изглеждат, както винаги, на ниво, остава да видим дали и магията от едно време е възстановена.

Премиерата на Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales е на 26 май.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата