6 коментара
Incorporated

Няма да поръчват нови серии на Incorporated

Сериалът ще си остане със само един сезон, а звездата му – Шон Тийл, отива в подготвяния сериал по „Х-мен“.

Изображение с име: incorporatedОще една от големите надежди на Syfy за ударно завръщане във фантастиката се провали. Сериалът „Инкорпориран“, чиито продуценти бяха Бен Афлек и Мат Деймън, не успя да привлече зрителския интерес и няма да има нови серии.

Причината за това са ниски рейтинги. Syfy така или иначе не очаква повече от 2 милиона души да гледат продукциите й (необяснимо изключение са филмите Sharknado), но когато новите сериали не успеят да съберат дори половин милион, тогава вече имаме проблем. Incorporated е гледан от над два пъти по-малко хора, отколкото The Magicians и събира приблизително два пъти по-малко от публиката на Z Nation.

Не може да се каже, че телевизията е виновна за спирането или не е дала шанс на сериала – тя вече поднови други свои сериали като Dark Matter, Killjoys и Van Helsing, които не привлякоха кой знае колко повече публика. Channel Zero пък е от раз подновен за още три сезона. Incorporated не се радва на същия успех, защото се представи най-слабо от всички нови продукции. Знак за това, че решението е очаквано и логично, е фактът, че Денис Хайсберт още преди време взе друга роля в бъдещ сериал на NBC. Шон Тийл пък току-що си намери работа в предстоящия все още ненаименован сериал по „Х-Мен“, където ще си партнира със Стивън Мойер от „Истинска кръв“.

„Инкорпориран“ се развива в бъдеще, в което бреговата линия на САЩ е под вода, а мегакорпорациите управляват света. Обществото е разделено на много бедни и много богати. Главният герой се инфилтрира в една от корпорациите с надеждата да спаси бившата си любима, Елена, от робство. За съжаление, повечето критици намериха сюжета за твърде близък до вече познати филми като „Гатака“ или „Елизиум“.

Естествено, Деймън и Афлек едва ли са особено трогнати от този неуспех. Двамата имат достатъчно попадения в настоящето и ангажименти за предвидимото бъдеще. Мат Деймън се наслаждава на приходите от „Великата стена“ (който вече си изби инвестицията и трупа печалби, основно благодарение на Китай) и двата Оскара, които взе продуцирания от него Manchester by the Sea. Афлек пък се готви за „Лигата на справедливостта“ и „Батман“. Двамата може да работят заедно и пред камера, ако се реализира филмирането на „Свидетел на обвинението“ от Агата Кристи. Syfy пък все още работи по своя сериал Krypton, който ще разказва за семейството на Супермен преди краха на родната му планета, така че животът продължава за всички намесени.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата