Поръчан е пети сезон на „Стоте“

The 100 ще оцеляват и догодина.

Тийн-телевизията The CW успешно се налага сред младите. След дълги години, техният сериал „Дневниците на вампира“ завърши по сърцераздирателен начин (дори Нина Добрев се върна за последната серия), а пък още по-дългогодишният „Свръхестествено“ продължава с 13-ти сезон догодина. Супергеройските сериали се множат ли множат, а „Стоте“ редовно изненадва критиците с нетипичното си качество.

Именно последният, въпреки че няма звездни рейтинги, поддържа силна и гласовита фенбаза, благодарение на която е подновен за пети сезон! В момента все още вървят сериите от четвърти сезон, и то в началото. Изследва се идеята за нов апокалипсис, който да унищожи човечеството. Всеки може да умре по всяко време, с изключение на Кларк и, евентуално, Белами.

Излъчените дотук епизоди идват със закъснение спрямо предишните (преместването на сериала от есента и пролетта към зимата не е добър знак) и са с около 1/5 по-малка аудитория, но това явно е достатъчно. Подновяването е ранно, което показва, че телевизията има вяра в проекта си (макар и почти да гарантира, че и сегашната сюжетна линия ще се окаже само поредната мимолетна заплаха). Не е обявена бройка на епизодите за догодина, но вероятно отново ще са между 13 и 16 както винаги досега.

С други думи, близкото бъдеще на сериала е сигурно, така че всички фенове можем да гледаме спокойно напред. Шеста серия от четвърти сезон ще излезе у нас на 16 март.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Неделчо Ласков

Не мога да разбера харесвам ли го този сериал или не?! До сега мисля, че беше доста добър, но да не би да започват да циклят и повтарят идеи? Не ми се струва много светло бъдещето. Бих предпочел да го завършат навреме и по подобаващ начин. Иначе да не стане като това Свръхестествено… там направо говорим за антирекорд – то е един от двата сериала, от които съм се отказал през живота си – по принцип всичко изглеждам до край.

Аз да допълня: Един от сериалите, които заслужават доста по-висок рейтинг и много по-голям бюджет… Само не можах да разбера Октавия как оживя, но не се оплаквам. 😀

Марто

един от малкото фантастични сериали които стават за гледане

рин

wow, а аз си мислех, ето го краят, стига с мъките…