handmaids tale

Последен трейлър за The Handmaid’s Tale на Hulu

Историята на слугинята, която не искаме да се случва.

Доста се тръби за „Историята на слугинята“ на Hulu – дали сайтът ще уцели правилната комбинация, както направи миналата година с „22 ноември 1963“? Отново ще се адаптира хубава книга в сериал, дори по-близка до класически статут от тази на Стивън Кинг. В главните роли са небезизвестните Елизабет Мос в ролята на слугинята по принуда Офред (която НЕ е смирена!), Джоузеф Файнс в ролята на нейния господар и Ивон Страховски като негова жена.

The Handmaid’s Tale е дистопична история, в която жените постепенно губят всичките си права и се превръщат в крави за разплод на богатите диктатори. Очевидно такова общество не може да просъществува дълго след като вече е имало свобода за всички, но феновете на „Игрите на глада“ да не очакват масови въстания в този сериал, защото не това му е целта.

https://www.youtube.com/watch?v=PJTonrzXTJs

Последният трейлър подчертава тежката и напрегната атмосфера от романа, но и извежда на преден план някои разлики, включително осъвременяването на историята и малко наивния социален коментар. Именно това, а може би и депресиращите моменти в сюжета, правят сериала рисков, но пък заслужаващ внимание от почитателите на сериозните продукции.

Първите три епизода ще излязат на 26 април по hulu, а след това ще се пуска по един на седмица. Все още не знаем дали става дума за минисериал или първи сезон на по-дългосрочен проект.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата