1 коментар
geostorm

Повсеместна буря ще руши Земята

Трейлър за Geostorm на Дийн Девлин.

Харесвате ли апокалиптични филми като „След утрешния ден“ или „2012“? Ако да, то „Геобуря“ е следващата ви любов. Филмът е режисьорски дебют за Дийн Девлин, дългогодишен сътрудник на Роланд Емерих. Двамата са правили „Денят на независимостта“ и „Старгейт“, макар че там Девлин е бил само продуцент. В главната роля пък е Джерарт Бътлър, когото познавате от „300“ и „Боговете на Египет“ (е, може би не точно от последното, но пък то доказва, че Бътлър няма проблем с абсурдните сюжети). Жена му пък е Катрин Виник („Викинги“), която вероятно се е съгласила, защото това ще е първата по-голяма холивудска продукция в кариерата й и няма много избор (макар че тя ще се появи и в „Тъмната кула“ когато му дойде времето). Участват още Джим Стърджис, Анди Гарсия и Ед Харис („Западен свят“).

Geostorm се възползва от актуалната тема за климатичните промени и конспиративните теории за ХААРП, но отива по-далеч. Неговият сюжет се развива в бъдещето, когато човечеството е изобретило технология, контролираща времето от космоса. Тя обаче се е развалила и Джейк (Бътлър) трябва да отиде в космоса и да я оправи, защото иначе… ще видите какво става на трейлъра.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Освен добре подбран саундтрак, няма какво друго да се каже като похвала за трейлъра – не показва нищо ново или различно, просто повтаря същото. Това не е задължително зле – все пак „Денят на независимостта: Нова заплаха“ направи същото и успя да излезе на двойна печалба, а същински дизастър-филм от този тип не сме имали от 2012 насам. Разбира се, трябва да си фен, за да проявиш интерес – иначе отсега е ясно, че „Геобуря“ вероятно ще бъде номиниран за Златна малинка, а критиците няма да му простят.

Ето и колекция от тийзъри, пуснати вчера – по един за всеки голям град, който ще бъде ударен от природно бедствие. Макар и да не личи особено качество, трябва да се признае на маркетинга, че прави всичко възможно да промотира оптимално:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Още няма премиерна дата, но щом сме стигнали до тийзъри, значи вероятно ще е тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата