The Expanse и 12 Monkeys – подновени

„Експанзията“ продължава да се представя прилично, а „12 маймуни“ ще бъде завършен догодина.

След поредица от подновявания на перспективни сериали, Syfy може да се похвали с още два успеха.

„Експанзията“ се превърна в един от най-високопрофилните сериали на телевизията с хвалби от критици и публика, подпомогнат от големите инвестиции в маркетинг и специални ефекти. Е, рейтингите не са на търсеното ниво (засега втори сезон е гледан от 17% по-малко хора отколкото първи, като този усреднен резултат може и да се влоши докато се излъчат останалите пет епизода), но това не пречи на телевизията-майка да си го третира като любимо дете.

The Expanse продължава да развива своята богата вселена, в която назрява война между Земята, Марс и Астероидния колан. Отношенията между героите са сложни, като всеки от тях върши това, в което вярва. Докъде ще го докара този сериал е рано да се каже, но ако рейтингите продължават да падат, едва ли ще успее да адаптира всички книги от поредицата на Джеймс Кори (творчески псевдоним на Даниел Ейбрахам и Тай Франк). Въпреки това, представянето явно продължава да е добро за стандартите на телевизията, тъй като оттам продължават да се сипят само окуражителни възгласи и похвали по адрес на екипа.

Положението при „12 маймуни“ е още по-изненадващо. Телевизионната адаптация на гениалния филм на Тери Гилиъм се пооплете във времевите нишки и пътувания, което доведе до 50% спад при зрителите на втори сезон спрямо тези на първи. По-малко от половин милион души са се събирали да гледат епизодите миналата година. Трети сезон пък ще се излъчва тепърва тази година – и то по нестандартна схема. В опит да пребори падащите рейтинги (или пък в очакване вече никой да не иска да го гледа по телевизията), Syfy ще излъчи целия сезон в три поредни вечери – между 20 и 22 май българско време. Независимо дали това ще проработи или не, вече е обявен и четвърти сезон, който да завърши историята на Джеймс Коул и приятелите му хрононавти.

Явно финалът на трети сезон включва някакъв много остър клифхенгър, а телевизията е убедена във високото качество на сериите, поради което предприема тази рискована стъпка. Разбира се, 12 Monkeys печели пари не само по време на излъчването си, но и чрез потребителите на сайта, които го гледат онлайн. Но дори и така, постоянството на Syfy и отпускането на шанс сериала да бъде завършен при тези ниски рейтинги са трогателни и достойни за похвала.

Ето и кратък тийзър за следващия сезон:

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Неделчо Ласков

The Expanse е със сигурност един от най-добрите сериали, които гледам в последно време!

Миро

Хахахха и аз съм така Петя, вече съм на 6 епозод на Юмрука, радва ме 😉 . Що се отнася до Маймуните еми вярно разводниха нещата и почнаха да правят някакви многооо фантастични схеми, които даже и за фенове на фантастиката, като мен ми идват лекичко нелепи, но все още бива 😉 . „Пределите“ определено си е най-доброто от Сай-фай което са вадеили от може би от 5-6 години насам, дано да стигнат до кулминация в края на сезона, която да ни остави със зяпнали усти ! ?

Петя Ивайлова

По-добре, че ще излъчат всички серии на „12 маймуни“ накуп – напоследък и аз свикнах да гледам сериалите по този начин и определено е по-приятно. Сега си правя маратон на „Железния юмрук“ и се радвам, че не трябва да чакам по една седмица за всяка серия 😉