mesow

Завръщаме се в Мордор с нова игра

Трейлърът не показва особено стриктно придържане към творчеството на Толкин, но пък изглежда повече от епично.

През 2014 г. излезе Middle-earth: Shadow of Mordor и покори много геймърски сърца. Тя стана игра на годината и изненада мнозина с качеството си, макар и да не се придържаше много стриктно към митологията от „Властелина на пръстените“. Логично беше все някога да излезе продължение. То вече е обявено и си има трейлър – Middle-earth: Shadow of War  ще продължи историята на вече представените в предишната игра герои Талион и Селебримбор, които ще се сдобият с нов Пръстен. Заради него ще се сдобият с много врагове, включително и самия Саурон.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Президентът на Warner Bros. Interactive Entertainment, Дейвид Хадад, коментира по следния начин: „Monolith Productions ще продължи да бъде иноватор като предложи по-дълбоко и лично преживяване, съчетано с автентично повествование. Middle-earth: Shadow of War наистина развива жанра като извисява системата Nemesis до нови висини и позволява на играчите да си създадат едно лично пътуване през Средната земя.“

Системата, за която Хадад говори е сравнително нова и позволява на играча да персонализира преживяването си като оформя света около героя си според действията си. Доколко обещанието за още по-добра втора игра ще бъде изпълнено, предстои да разберем, но девелопърите трябва сериозно да се постараят, за да отговорят на високите очаквания към тях. Системата Немезис определено има потенциал да им помогне.

Middle-earth: Shadow of War ще излезе на 26 август за компютър, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro и Project Scorpio.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата