Annabelle

Как е създадена Анабел?

Зловещата кукла от „Заклинанието“ с нова предистория – вижте трейлъра.

Има разклонения, които се оказват по-интересни и от оригиналите си. „Анабел“, като произлязла от „Заклинанието“, не е от тях, но потенциалът при нея все още е налице – зловещите кукли-убийци винаги са удачни за употреба във филмите на ужасите. Анабел беше показана в The Conjuring през 2013 г. съвсем за малко. Феновете обаче харесаха сцените й и това вдъхнови Warner Bros и Джеймс Уан да й посветят отделно заглавие – още през 2014 г. Вярно, критиците и феновете не го харесаха особено, но пък то заработи над 250 милиона на създателите си при бюджет от едва 6,5 милиона. Така завръщането на куклата стана абсолютно задължително.

То ще се осъществи още тази година – с предистория на предисторията, наречена „Анабел: Създаване“. Заглавието казва всичко – филмът ще ни покаже как се е зародила отвратителната Анабел и какъв е демонът вътре в нея. Някои неща може и да си противоречат с предишния филм, но като се има предвид колко оплют бе той, това сигурно е за добро.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За съжаление, трейлърът не дава заявка за нещо кой знае колко оригинално или ефектно – стряскащите моменти са на познатото високо ниво, но дали има нещо повече? В защита на филма трябва да отчетем, че негов режисьор е Дейвид Сандбърг – отговорника за чудесния „Не гасете светлината“. Сценарист пък е Гари Доберман, който написа първия филм и римейка на „То“.

Премиерата на Annabelle: Creation се предвижда за 11 август.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата